Ana SayfaGüncel70 yaş üzeri iki kadın tutuklandı

70 yaş üzeri iki kadın tutuklandı

HABER MERKEZİ – Diyarbakır’da gözaltına alınan MEBYA-DER yöneticisi 79 yaşındaki Meryem Soylu ve 71 yaşındaki Hatun Aslan tutuklandı.

Diyarbakır’da 27 Şubat günü kent merkezli yapılan operasyonda 14 kişi gözaltına alınmıştı.

Gözaltına alınanlardan Medeniyetler Beşiğinde Yakınlarını Kaybeden Ailelerle Yardımlaşma Dayanışma Birlik ve Kültür Derneği (MEBYA-DER) yöneticilerinden 71 yaşındaki Hatun Aslan ve 79 yaşındaki Meryem Soylu ile HDP Bağlar İlçe Yöneticisi Fetullah Işık, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Savcılık ifadelerinin ardından “örgüt üyesi olmak” iddiasıyla tutuklama istemiyle Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edilen Aslan ve Soylu tutuklandı. Işık ise adli tedbir kontrolüyle serbest bırakıldı.

11 kişinin gözaltı süresi uzatıldı

Bu arada MEBYA-DER Eşbaşkanları Şeyhmus Karadağ ve Yüksel Almas, üye ve yöneticileri Zeki Dağ ve Ayşe Çelikbilek, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Diyarbakır İl Yöneticisi Hatice Güneş, DBP Bağlar İlçe Yöneticisi Tahir Gül, HDP Kayapınar İlçe Eşbaşkanı Hanım Altındağ, HDP Sur İlçe Örgütü eski Yöneticisi Murat Üzgün, HDP Diyarbakır İl eski Yöneticisi Hafiz Işık, Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kapatılan MEYA-DER Yöneticisi Muzaffer Ulaş’ın da aralarında bulunduğu 11 kişi gözaltı sürelerinin uzatılması talebiyle savcılığa sevk edildi.

Savcılığın gözaltı süresini 24 saat uzatmasının ardından 11 kişi yeniden Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.


Mezopotamya Ajansı



Önceki Haber
Fatih Portakal hakkında beraat kararı
Sonraki Haber
Oluç’tan 'HDP kapanacak' diyen AKP'li Özkan’a yanıt