Ana SayfaGüncel‘Adalet nöbeti’ndeki Şenyaşar ailesi Vali ile görüştü

‘Adalet nöbeti’ndeki Şenyaşar ailesi Vali ile görüştü

HABER MERKEZİ – Oğlu Ferit Şenyaşar ile birlikte ‘adalet’ talebiyle Urfa Adliyesi önünde oturma eylemi yapan Emine Şenyaşar, Vali ile görüştü.

Urfa’nın Suruç ilçesinde, 24 Haziran seçimler öncesi AKP’nin Urfa Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın koruma ve yakınlarının saldırısı sonucu eşi Hacı Esvet Şenyaşar ile çocukları Adil ve Celal Şenyaşar’ı yitiren Emine Şenyaşar ile oğlu Ferit Şenyaşar’ın ‘adalet’ mücadelesi devam ediyor.

Şenyaşar ailesinin Urfa Adliyesi önünde ‘adalet’ talebiyle başlattıkları oturma eylemi 9’uncu gününe girdi.

Sabah saatlerinde adliye binası önüne gelerek eylemlerini sürdürmek isteyen anne Emine Şenyaşar ve oğlu Ferit Şenyaşar, Güvenlik Şube Müdürü’nün görüşme talebi üzerine İl Emniyet Müdürlüğü’ne gitti.

Görüşmeye ilişkin bilgi veren Ferit Şenyaşar, adalet taleplerini yinelediklerini ifade etti.

Aile, burada yaptıkları görüşme sonrası, Urfa Valisi Abdullah Erin ile görüşmek üzere Kurtuluş Müzesi’ne gitti.

Şenyaşarlar Vali Abdullah Erin ile yaptıkları görüşmede de adalet isteklerini yineledi. Şenyaşar, valinin kendilerine başsavcı ile görüşmeleri için talepte bulunduğunu ancak bunu kabul etmediklerini söyledi.

Mezopotamya Ajansı’na konuşan Ferit Şenyaşar, görüşmenin devamında Vali Erin’in “Eyleminizi yasal çerçeve içerisinde sürdürebilirsiniz. Sonuna kadar adalet için mücadele edebilirisiniz. Kapımız size açıktır” dediğini aktardı.

Aile, burada yaptığı görüşmenin ardından eylemlerine devam etmek üzere Urfa Adliyesi önüne geçti.

Burada konuşan Ferit Şenyaşar, Başsavcı ile görüşmeme nedenlerini şöyle açıkladı:

Başsavcının siyasi baskı altında olduğunu düşünüyoruz. Devam eden hastane ayağı soruşturmasında da taraflı bir iddianame kaygısı taşıyoruz. Bu sebeple görüşmenin bir fayda sağlamayacağını düşünüyoruz.

Öte yandan Halkların Demokratik Partisi (HDP) Belediye Meclis üyelerinden oluşan bir heyet adliye önündeki aileye dayanışma ziyaretinde bulundu.

Ne olmuştu?

14 Haziran 2018’de Urfa’nın Suruç ilçesinde, AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın ‘seçim gezisi’ esnafa saldırıya dönüşmüştü.

Yıldız’ın yakınları ile korumalarının işyeri ve akabinde hastanedeki saldırıları neticesinde esnaf Hacı Esvet Şenyaşar, çocukları Adil ve Celal Şenyaşar hayatını kaybetmişti. AKP’li vekilin ağabeyi Mehmet Şah Yıldız da olayda yaşamını yitirmişti.

Yaşanan olayın ardından hakkında yakalama kararı bulunan şüpheli Enver Yıldız, saldırıdan 15 ay sonra tutuklanmıştı. Olayda babası ve kardeşlerini kaybeden, kendisi de yaralanan Fadıl Şenyaşar da hala cezaevinde tutuklu bulunuyor.

Ayrıca Şenyaşar ailesi bu cezasızlıktan kaynaklı Suruç’taki ev ve dükkanlarını boşaltmak zorunda kalmıştı.

Olaydan 18 ay sonra ise sadece işyerinde yaşananlara ilişkin dava açılmıştı.

Şenyaşar ailesine dönük saldırının yaşandığı hastane boyutuna yer verilmeyen iddianamede, tutuklu Fadıl Şenyaşar ve yaralı kurtulan Ferit Şenyaşar’ın da aralarında olduğu 13 kişiye, “öldürme, öldürmeye teşebbüs, yaralama, mala zarar verme, ateşli silah bulundurma” gibi suçlamalar yöneltilmişti.

İddianame, Urfa 7’nci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilirken, dava ‘güvenlik gerekçesi’ ile Malatya’ya nakledilmişti.

Yargılamaya 15 Nisan 2020’de başlanırken, 20 Kasım’da yapılan dördüncü duruşmada mütalaasını mahkemeye sunan savcı, tutuklu Fadıl Şenyaşar’a bir kez “kasten öldürme”, sekiz kez “kasten öldürmeye teşebbüs” iddialarıyla 150 yıla kadar hapis cezası istemişti. Enver Yıldız için ise “ağır tahrik ile öldürme” suçundan 12 yıla kadar hapis cezası, diğer sanıkları için ise “basit yaralama”dan ceza istenmişti.

Davanın Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapılan 12 Mart 2021 tarihli altıncı duruşmasında ise Şenyaşar ailesi avukatları, mahkemeden tutuksuz sanıklardan İbrahim Yıldız’ın tape kayıtlarının dosyaya eklenmesi, soruşturmanın genişletilmesi, olaya ilişkin harici bulgu ve delilerin tespit edilmesi, işyeri ve hastane boyutlarıyla ikiye ayrılan soruşturmanın birleştirilmesinin yanı sıra esasa dair ek süre taleplerinde bulunmuştu. Ancak mahkeme, tüm talepleri reddederek bir sonraki duruşmayı 2 Nisan’a ertelemişti.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
HDP'li Gergerlioğlu'nun vekilliği düştü
Sonraki Haber
Mevcut en güncel haber.