Ana SayfaGüncelAKP’li Ayvatoğlu’na ev hapsi cezası verildi, başsavcılık itiraz etti

AKP’li Ayvatoğlu’na ev hapsi cezası verildi, başsavcılık itiraz etti

HABER MERKEZİ – Madde kullanırken çekilen görüntüleri gerekçesiyle ikinci kez gözaltına alınan AKP’li Kürşat Ayvatoğlu’na ev hapsi cezası kararı verildi. Ancak Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, karara itiraz etti.

Lüks otomobilinde madde kullanırken çekilen görüntüleri gerekçesiyle 26 Mart’ta gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılan Hamza Kürşat Ayvatoğlu, 28 Mart’ta yeniden gözaltına alınmıştı.

Ankaragazetecisi.com’dan Alican Uludağ’ın haberine göre Ayvatoğlu’nun da aralarında bulunduğu altı şüpheli emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Altı şüpheli savcılık sorgularının ardından tutuklama talebiyle Ankara 1. Sulh Ceza Hâkimliği’ne sevk edildi.

Ayvatoğlu’nun TCK’nin 188. maddesinin 3. fıkrasında yer alan ‘uyuşturucu ticareti’ ile suçlandığı, görüntüleri çeken kişinin ise ‘uyuşturucu kullanmayı özendirmek’ ile suçlandığı belirtildi.

Ayvatoğlu’nun ev hapsi şartıyla adli kontrol altına alınmasına karar veren hakimlik, diğer beş şüpheliyi ise adli kontrol şartıyla serbest bıraktı.

Başsavcılıktan itiraz

Bu arada Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Ayvatoğlu’nun ev hapsi ile salıverilmesine itiraz etti.

Başsavcılıktan yapılan açıklamada, “Başsavcılığımız tarafından nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edilen ve sorguları yapılan şüpheliler Hamza Kürşat Ayvatoglu ile Ayhan Orhun hakkında ev hapsi, diğer şüpheliler hakkında yurt dışı çıkış yasağı adli kontrol tedbirine karar verilmiş olup karara karşı derhal itiraz edilmiştir” denildi.


  Lüks aracında kokain çeken AKP’li Ayvatoğlu gözaltına alındı
  Kürşat Ayvatoğlu serbest bırakıldı, başsavcılıktan açıklama geldi
  Kürşat Ayvatoğlu yeniden gözaltında: Başsavcılık ve Soylu'dan açıklamalar var



Önceki Haber
MEB’den yüz yüze eğitim açıklaması
Sonraki Haber
İçişleri Bakanlığı’ndan Covid-19 genelgesi