Ana SayfaGüncelAKP’li Muş’tan ‘çözüm süreci’ itirafı: Amaçlanan PKK’nin tasfiyesiymiş

AKP’li Muş’tan ‘çözüm süreci’ itirafı: Amaçlanan PKK’nin tasfiyesiymiş

HABER MERKEZİ – AKP Grup Başkanvekili Mehmet Muş, çözüm sürecine ilişkin Meclis kürsüsünden “Türkiye, PKK’nın tasfiyesi için ne gerekiyorsa yapmaya çalıştı. Yani çözüm süreciyle alakalı da aslında hedeflenen, PKK’nın tasfiyesiydi, tasfiyesi amaçlanıyordu” sözlerini sarf etti.

TBMM Genel Kurulu’nun 57’nci birleşiminde İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan ile AKP Grup Başkanvekili Mehmet Muş arasında Papa Francis’in Irak ve Irak Kürdistan Bölgesi’ne yaptığı ziyaretler üzerinden ‘çözüm süreci’ tartışması yaşandı.

Irak Kürdistan Bölgesi Yönetimi tarafından Erbil’i ziyareti sırasında Papa Francis’e üzerinde ‘Kürdistan haritası’ bulunan pullardan hediye edilmişti.

İYİ Partili Türkkan, bu duruma sosyal medya hesabından “Sayın Erdoğan, kırmızı halılarla karşıladığı, hatta göndere paçavrasını çektirdiği Barzani’nin bu pullarıyla telefonlarına çıkmayan ABD Başkanı Joe Biden’a mektup yazar artık..!” diyerek tepki göstermişti.

AKP’li Muş, partisi adına çıktığı Meclis kürsüsünde konuya ilişkin “Burada, Irak’ın kuzeyindeki bölgesel yönetimin Papa’nın ziyareti esnasında ortaya çıkan bir haritası söz konusu. Bunu kabul etmemiz mümkün değil, kesinlikle reddediyoruz. Bununla alakalı Dışişleri Bakanlığımız gerekli açıklamayı ve izahatı istemiştir” dedi.

Muş, İYİ Partili Türkkan’ı ise “Bu dilin bize bir faydası yok, size de bir faydası yok. Bir kere, bir telefon görüşmesi olmadı, biz bir telefon açmadık Biden’a. Şimdi, bunu söylemenin sizin, Misak-ı Milli ile alakalı az önce göstermiş olduğunuz hassasiyetinize ne katkısı var?” sözleriyle eleştirdi.

Bunun üzerine söz alan İYİ Partili Türkkan, AKP’yi çözüm süreci üzerinden hedef alıp, “Biz mektup yazmayız, davet de etmeyiz ama biz İmralı’ya adam gönderip pazarlık da yapmayız, MİT Başkanını da göndermeyiz. Biz Oslo’da oturup görüşmeler yapmayız” ifadelerini kullandı.

İtiraf niteliğinde sözler

Mezopotamya Ajansı’nda yer alan habere göre Türkkan’ın bu ifadeleri üzerine yeniden söz alan AKP Grup Başkanvekili Muş, çözüm sürecinde PKK’nin tasfiyesinin amaçlandığını dile getirdi:

Sayın Türkkan açıklamalarında ‘İmralı’yla pazarlık yapmak’, ‘adam göndermek’ gibi bazı ithamlarda, iddialarda bulundu. Şimdi, biz kimseyle pazarlık yapmadık; Türkiye, PKK’nın tasfiyesi için ne gerekiyorsa yapmaya çalıştı. Yani çözüm süreciyle alakalı da aslında hedeflenen, PKK’nın tasfiyesiydi, tasfiyesi amaçlanıyordu.




Önceki Haber
Son 24 saatte 14 bin 556 kişiye ‘Corona’ tanısı
Sonraki Haber
Bakan Koca: 41 bin 552 kişide mutant virüs tespit edildi