Ana SayfaGüncelAkşener’den Erdoğan’a: Damadın da hemen her ay paket açıklıyordu, sonunda paket oldu

Akşener’den Erdoğan’a: Damadın da hemen her ay paket açıklıyordu, sonunda paket oldu

HABER MERKEZİ – İYİ Parti lideri Akşener, “ekonomi reform paketi” üzerinden eleştirdiği Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hitaben “Bak şimdiden uyarıyorum; damadın da, hemen her ay, yeni bir paket açıklıyordu, sonunda paket oldu… Geçmişten ders al, olanlardan feyz al” ifadelerini kullandı.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin Meclis grup toplantısında AKP lideri ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı Mısır’la ilişkiler konusundaki açıklamaları ve geçen hafta açıkladığı “ekonomi reform paketi” nedeniyle eleştirdi.

Akşener’in bu gündem maddelerine ilişkin yaptığı açıklamalar özetle şöyle:

Mısır’la ilişkiler

Sayın Erdoğan artık gelenek haline getirdiği Cuma sonrası gıybeti seansında konuştu. ‘Türkiye’nin Mısır ile ilişkileri üst düzeyde değil de bir tık altında sürecek’ dedi… Şahsım diplomasisinden ‘Tık’ diplomasisine terfi ettik… Bir ‘tık’ ne demek Sayın Erdoğan? Sisi’yle sen görüşmeyeceksin, bir ‘tık’ altında, Sayın Çavuşoğlu mu görüşecek?…Sisi’ye ‘darbeci, diktatör’ demeyeceksiniz, bir ‘tık’ altında, ‘Cumhurbaşkanı’ mı diyeceksiniz? Rabia yapmayacaksınız, bir ‘tık’ altında, 3 parmak mı göstereceksiniz? Türkiye’nin Cumhurbaşkanı Mısır’a niye küstü, şimdi niye barışıyor, hayır mı, şer mi, elbette bilmek isteriz. Ve kaybedilen zamanın, tepilen fırsatların, hesabını kim verecek, elbette öğrenmek isteriz.

Ekonomi

Sayın Erdoğan, geçen hafta ‘Ekonomide Reform Paketi’ni açıkladı. Beklenenin aksine, açıklama sırasında hem döviz kuru, hem de faizler arttı…Damat Bakan da, bakanlığı döneminde bol bol paket açıklardı. Onun da açıkladığı her pakette, döviz kuru ve faizler artardı. Demek ki, bu durum bir aile geleneğiymiş. Ekonomi artık dikiş tutmuyor, Sayın Erdoğan. Gerçeklerden uzak paketlerine, planlarına, milletimiz artık inanmıyor. Bak şimdiden uyarıyorum; damadın da, hemen her ay, yeni bir paket açıklıyordu, sonunda paket oldu… Geçmişten ders al, olanlardan feyz al. Demokrasi olmazsa, hukuk düzgün işlemezse; devlette akıl, liyakat ve şeffaflık olmazsa, tüm ihaleleri yandaşların kaparsa, sen ne açıklarsan açıkla, tutmaz.




Önceki Haber
2 yıla kadar hapsi isteniyordu: İmamoğlu'na para cezası
Sonraki Haber
Yerine kayyum atanan belediye eşbaşkanına 8 yıl hapis