Ana SayfaDünyaAlmanya Dışişleri Bakanı: Türkiye yanlış sinyaller gönderiyor

Almanya Dışişleri Bakanı: Türkiye yanlış sinyaller gönderiyor

HABER MERKEZİ – Avrupa Birliği ülkelerinin dışişleri bakanları toplantısı öncesi konuşan Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas, HDP’ye kapatma davası açılması ve İstanbul Sözleşmesi’nin feshine ilişkin olarak Türkiye’nin insan hakları alanında “yanlış sinyaller” gönderdiğini söyledi.

Avrupa Birliği (AB) ülkelerinin dışişleri bakanları toplantısı için Brüksel’de bulunan Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas, Türkiye’yle ilgili açıklamalarda bulundu.

Maas, Türkiye’nin Cumhurbaşkanı kararıyla İstanbul Sözleşmesi’nden çekilmesi ve Halkların Demokratik Partisi’nin kapatılması yönündeki girişimlerle AB’ye “yanlış sinyaller” gönderdiğini ifade etti.

Almanya Dışişleri Bakanı, “Son günlerde gördüklerimiz, HDP’ye kapatma davası ve özellikle İstanbul Sözleşmesi’nin feshedilmesi kesinlikle çok yanlış sinyaller” dedi.

DW Türkçe’de yer alan habere göre Türkiye ile Yunanistan arasındaki Doğu Akdeniz gerginliğine de değinen Maas, gerginliğin yatıştırılmasına dönük “işaretler bulunduğunu” belirtti.

Türkiye ile ilgili olarak “ışık ve gölgenin” aynı anda bulunduğunu ifade eden Maas, “Türkiye’den gelen bu karışık sinyalleri bugün tartışacağız ve diyaloğun sürmesini hedeflemeye devam edeceğiz” dedi.

Maas, mevcut diyaloğu Türkiye’nin “yanlış sinyaller gönderdiğini düşündükleri konularda” kullanacaklarını ifade etti.

Asselborn’dan İstanbul Sözleşmesi yorumu: Orta Çağ’a dönüş

Toplantı öncesi açıklama yapan Lüksemburg Dışişleri Bakanı Jean Asselborn ise Türkiye’nin İstanbul Sözleşmesi’nden çekilmesinin “kesinlikle anlaşılamaz” olduğunu söyledi.

Bunun “Orta Çağ’a dönüş” anlamına geldiğini belirten Asselborn, Türkiye’deki kadın cinayetlerine işaret ederek “Bu Türkiye ile normal ilişkiler kurmak için ihtiyaç duyduğumuz yol değil” diye konuştu.

AB dışişleri bakanlarının bugünkü toplantısında Türkiye ile ilişkilerin gündeme gelmesi bekleniyor.

10-11 Aralık’taki zirvede AB liderleri, Doğu Akdeniz’deki doğalgaz arama ve sondaj faaliyetlerini durdurması ve gerginliğin düşürülmesi için Türkiye’ye Mart ayındaki zirveye kadar süre tanımış, Türkiye’nin tavrını değiştirmemesi halinde ek yaptırımlar yürürlüğe sokma tehdidinde bulunmuştu.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Bir kadın, yedi avukat: Melek'in 'örselenmiş kadın’ için adalet mücadelesi
Sonraki Haber
Gergerlioğlu’ndan ‘yarım ağızlı’ eleştirenlere tepki: Net olun