Ana SayfaGüncelAmed Radyo TV’nin verici istasyonuna silahlı saldırı

Amed Radyo TV’nin verici istasyonuna silahlı saldırı

HABER MERKEZİ – Diyarbakır’da yayın yapan Amed Radyo TV’nin verici istasyonuna silahlı saldırı düzenlendi. Saldırıda maddi hasar meydana gelirken, radyo uzun süre yayın yapamadı.

Diyarbakır’da Kürtçe ve Türkçe yayın yapan Amed Radyo TV’nin vericilerinin bulunduğu istasyona silahlı saldırı düzenlendi.

Sertaç Kayar’ın Sputnik’de yer alan haberine göre dün gece (22 Mart) saatlerinde düzenlenen saldırıda maddi hasar meydana gelirken, radyo sekiz saat boyunca yayın yapamadı.

Olay yerinde yapılan incelemede saldırının pompalı tüfekle düzenlendiği ve dokuz ateş edildiği belirtildi.

Saldırıyla ilgili Amed Radyo TV’nin İmtiyaz Sahibi Ferat Mehmetoğlu, şunları söyledi:

Gece saat 23.30 civarında bir arkadaşımız arayarak yayında cızırtı olduğunu söyledi. Yayını incelediğimizde muhtemelen vericimizin olduğu Talayetepe’de sık sık elektrik kesintisi olduğu için kısmi bir kesinti olduğunu sandık. Gecenin o saatinde gitmedik. Sabah saatlerinde yayın olmayınca erkenden vericimizin olduğu yere gidip kontrol ettik.

Cihazlardan şüphelendik, kuleye tırmanıp kabloları kontrol ettik. Bir hırsızlık olayından şüphelendik ama öyle bir şey olmadığını gördük. Ustayı getirdik. Usta cihazları inceledi. Kabloları detaylı şekilde inceleyince kuleye çıkan yayın kablosunda kurşun izlerinin olduğunu fark ettik. Sonra kulübenin etrafın incelediğimizde kulübenin yan tarafında yaklaşık 9 kurşun izi olduğunu gördük.

Polisin olay yerinde inceleme yaptığını ve boş kovanların toplandığının tespit edildiğini ifade eden Mehmetoğlu, geçtiğimiz yıllarda da bağlantı kablolarının kesildiğini söyledi.

Saldırıyla ilgili suç duyurusunda bulunulurken, Amed Radyo TV Twitter üzerinden saldırıya tepki gösterdi.

 




Önceki Haber
RTÜK'e göre HDP’ye yönelik nefret söylemleri 'ifade özgürlüğü'
Sonraki Haber
Son 24 saatte 26 bin 182 vaka, 138 can kaybı