Ana SayfaGüncelAnkara’da 20 köpek ölü bulundu

Ankara’da 20 köpek ölü bulundu

HABER MERKEZİ – Ankara Gölbaşı’nda boş bir araziye atılan moloz ve toprak yığınlarının altında 20 civarında köpek ölü bulundu. Köpeklerin cansız bedenleri, incelenmek üzere belediye ekiplerince toplanarak götürüldü.

Ankara’nın Gölbaşı ilçesinde boş bir araziye atılan moloz ve toprak yığınlarının altında çok sayıda köpeğin cansız bedeni bulundu.

DHA’da yer alan habere göre Sibel Bengüyü isimli hayvan hakları savunucusu, dün öğlen saatlerinde belediye ekipleriyle köpekleri besledikleri sırada, boş araziden kötü koku geldiğini fark etti.

Bunun üzerine bölgeye giden Bengüyü, moloz yığını arasında ölü köpekler olduğunu tespit etti.

Bengüyü’nün haber vermesi üzerine gelen Ankara Büyükşehir Belediyesi Veteriner Şube Müdürlüğü ile polis ekipleri inceleme başlattı.

Yapılan incelemede, moloz yığınları arasında ve toprak altında yaklaşık 20 köpek ölü halde bulundu.

Belediye ekipleri, cansız bulunan köpekleri inceleme yapmak üzere toplayarak götürdü.

Sibel Bengüyü, “Gölbaşı barınağı ekibiyle buraya köpekleri beslemeye gelmiştik. O sırada üst üste yığılmış bir biçimde ölü köpekleri gördük. Birkaç tanesinin ağzından hala kan akıyordu. O köpekleri belediye ekipleri aldı ve otopsiye götürdü. Yaklaşık 20 köpek çıkardık buradan. Fakat toprağın altında daha sayısı belli olmayan köpekler var diye tahmin ediyoruz” açıklamasında bulundu.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Bursa ve Ankara'da erkek şiddeti: İki kadın ağır yaralı
Sonraki Haber
TÜİK'e göre Türkiye ekonomisi 2020'de yüzde 1,8 büyüdü