Ana SayfaGüncelArkadaşlarının duruşması öncesi: Beş genç ev hapislerini sonlandırdı

Arkadaşlarının duruşması öncesi: Beş genç ev hapislerini sonlandırdı

HABER MERKEZİ – Boğaziçi direnişine katıldıkları gerekçesiyle ev hapsinde olan dört öğrenci ile 8 Mart etkinliğinin ardından ev hapsine alınan HDK LGBTİ+ aktivisti Yıldız İdil Şen, ‘Boğaziçi’ davasında yargılanan arkadaşlarının duruşması öncesi ev hapislerini kendi kararlarıyla sonlandırdı.

Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğü’ne kurum dışından bir isim olan Prof. Dr. Melih Bulu’nun atanmasının ardından başlayan protestolara katıldıkları gerekçesiyle bugüne kadar yüzlerce öğrenci gözaltına alınmıştı.

Gözaltına alınan öğrencilerden birçoğu hakkında ev hapsi kararı verilirken, halen sekiz öğrenci de tutuklu bulunuyor.

Tutuklu öğrencilerden ikisinin de aralarında bulunduğu yedi öğrenci hakkında açılan davanın ilk duruşması, bugün Çağlayan’daki İstanbul 21. Asliye Ceza Mahkemesi’nde yapılacak.

Duruşma öncesi Çağlayan’a yapılan çağrıya ev hapsindeki öğrencilerden destek geldi.

ETHA’nın Twitter üzerinden aktardığına göre, Boğaziçi direnişine katıldıkları gerekçesiyle ev hapsine mahkum edilerek, ayaklarına elektronik kelepçeler takılan Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF) üyesi Aze Deniz Akşar ile Hasan Doğan, Yunus Karaca ve Muhammed Hizmetçi isimli öğrenciler, ev hapislerini kendi kararlarıyla sonlandırdı.

LGBTİ+ aktivisti Yıldız da 

İstanbul Kadıköy’de, 6 Mart’ta düzenlenen Büyük Kadın Buluşması’nın ardından bindikleri taksiden indirilerek gözaltına alınıp, haklarında ev hapsi kararı verilen trans kadınlardan HDK LGBTİ+ aktivisti Yıldız İdil Şen de “Ben de bugün ev hapsini tanımadığımı belirtmek istiyorum. Evlerimizi hapishaneye çeviremeyeceksiniz, arkadaşlarımızı almak için Çağlayan Adliyesi’nde olacağız” diyerek ev hapsini sonlandırdığını duyurdu.

https://twitter.com/galibayildiz/status/1372121971698307075?s=20

  Kelepçeleri kırıyorlar: Ev hapsindeki kadınlar dışarı çıktı



Önceki Haber
Yerine kayyum atanan belediye eşbaşkanına 8 yıl hapis
Sonraki Haber
Afganistanlı kadınlardan 'kız çocuklarının şarkı söyleme yasağına' şarkılı tepki