Ana SayfaGüncelBabacan: Erdoğan kendisini Merkez Bankası’nın başına atasın

Babacan: Erdoğan kendisini Merkez Bankası’nın başına atasın

HABER MERKEZİ – DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Merkez Bankası’nda 20 ayda dört başkan değiştirilmesine ilişkin iktidara yüklendi ve Erdoğan’ın kendisini kurumun başına atamasını önererek, “Bir ülkenin ekonomi yönetimindeki en itibarlı olması gereken kurum, adeta şamar oğlanına çevrilmiş durumda” dedi.

Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, gündemdeki konuları ANKA Haber Ajansı’na değerlendirdi.

Babacan, Merkez Bankası Başkanı Naci Ağbal’ın atandıktan 130 gün sonra Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından görevden alınmasını yorumladı.

Bu kadar hızlı bir şekilde Merkez Bankası Başkanlarını değiştirmek açıkçası büyük bir istikrarsızlık kaynağıdır. Kötü yönetimdir. Aslında Sayın Erdoğan’ın yapacağı kestirme bir çözüm var. Niye bu kadar uğraşıyor bu işlerle bilmiyorum. Biliyorsunuz Cumhuriyet tarihinde ilk defa bir Cumhurbaşkanı kendisini bir göreve atadı. Cumhurbaşkanı, ilk defa kendisini Varlık Fonu’nun Başkanı olarak görevlendirdi. Aslında benzer bir şeyi Merkez Bankası için de yapabilir. Hiç uğraşmasın böyle, o insanlara da yazık.

Diyebilir ki bir kararname ile ‘Ben Cumhurbaşkanı olarak Recep Tayyip Erdoğan’ı Merkez Bankası Başkanı olarak görevlendirdim’ der ve geçer işin başına, kendi yapar. ‘İndir faizi yükselt faizi’ der. Kestirme bir çözüm biz buradan önerelim kendisine, yoksa bu insanlara da yazık. Yani koskoca kurum, bir ülkenin ekonomi yönetimindeki en itibarlı olması gereken kurum, adeta şamar oğlanına çevrilmiş durumda. Yani bu şekilde bir yönetimden ekonomide istikrar çıkmaz. Ekonomide güven tesis edilemez.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Kayıp yüzde 7'yi geçti: Borsa İstanbul'da işlemler durduruldu
Sonraki Haber
Mevcut en güncel haber.