Ana SayfaGüncelBahçeli, Gergerlioğlu’nu hedef aldı: Derhal Meclis’in kapısına konulmalı

Bahçeli, Gergerlioğlu’nu hedef aldı: Derhal Meclis’in kapısına konulmalı

HABER MERKEZİ – MHP Genel Başkanı Bahçeli, vekilliği düşürüldükten sonra Meclis’te direnişe geçen HDP’li Gergerlioğlu’nu hedef alarak, “Bu sineye çekilecek bir şey değildir. Şayet TBMM Başkanı’nın yetkisi bu konuda sınırlıysa, süratle hazırlanacak bir maddelik kanun teklifinin Genel Kurul’da kabulüyle birlikte Gergeroğlu’nun yer yatağı ile beraber Meclis’in kapısının önüne koyulması mümkündür ve konu acildir” dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Twitter hesabından, vekilliği düşürüldükten sonra Meclis’te ‘Adalet Nöbeti’ne başlayan Ömer Faruk Gergerlioğlu’na ilişkin açıklamalarda bulundu.

Gergerlioğlu’nun direnişini “TBMM terk etmeyerek milli iradeye kafa tutmuştur” şeklinde değerlendiren Bahçeli, “Bu olacak ve sineye çekilecek bir şey değildir” dedi.

Meclis Başkanı’na seslenen Bahçeli şunları söyledi:

Yer yatağı derhal kaldırılmalı, milletvekilliği düşürülen kirli şahıs Gazi Meclis’ten behemehâl çıkarılmalıdır. Taviz, teslimiyeti getirir. Teslimiyet ise boyun eğmedir. Buna da hiç kimsenin hakkı yoktur.

Şayet TBMM Başkanı’nın yetkisi bu konuda sınırlıysa, süratle hazırlanacak bir maddelik kanun teklifinin Genel Kurul’da kabulüyle birlikte Gergeroğlu’nun yer yatağı ile beraber Meclis’in kapısının önüne koyulması mümkündür ve konu acildir.

Gergerlioğlu’nun vekilliğinin düşürülmesine tepki gösteren 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ü de hedef alan Bahçeli şunları söyledi:




Önceki Haber
Buldan: 6 milyon siyasete hazır, AKP ve küçük ortağına dert olsun
Sonraki Haber
Tekirdağ'dan Iğdır'a Newroz coşkusu: Mücadeleyi büyütelim