Ana SayfaGüncelBakan Koca: 81 ilde 180 bin 448 İngiltere varyantı tespit edildi

Bakan Koca: 81 ilde 180 bin 448 İngiltere varyantı tespit edildi

HABER MERKEZİ – Bilim Kurulu toplantısı sonrası açıklama yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “81 ilde 180 bin 448 İngiltere varyantı tespit edildi” dedi. Koca, aşı tedariki ile ilgili ise, “Farklı üreticilerle görüşmelerimiz sonucunda yakında daha büyük bir alım potansiyeline sahip olacağız” ifadelerini kullandı.

Sağlık Bakanı Koca, Bilim Kurulu toplantısı sonrası yazılı açıklama yaptı.

“Aşılamayı hızlandırmak için Sinovac, Biontech gibi aşıların yanı sıra artık yeni tedarik kaynaklarımız var.” ifadesini kullanan  Koca, aşı tedariki ile ilgili, “Farklı üreticilerle görüşmelerimiz sonucunda yakında daha büyük bir alım potansiyeline sahip olacağız” dedi.

Bakan Koca, mutasyona uğramış virüslerle ilgili olarak “İngiltere varyantı 81 ilde 180 bin 448 örnekte tespit edilmiştir. Tablonun bütünü, İngiltere varyantının ülkemizdeki vakaların yüzde 75’ini oluşturduğunu göstermektedir” ifadelerini kullandı.

Türkiye’nin yakın bir zamanda aşı ihtiyacını kendi üretimiyle karşılayacağını belirten Koca, “İntranazal aşının gönüllüler üzerindeki sonuçları beklediğimiz gibi olursa bu aşı, dünyada örneği olmayan bir Covid aşısı olacaktır” dedi.

Koca, hedeflerinin en geç Haziran sonuna kadar nüfusun büyük çoğunluğunun aşılamak olduğunu da sözlerine ekledi.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
İçişleri Bakanlığı: Vergi borcunu ödeyecekler bu gece sokağa çıkma kısıtlamasından muaf
Sonraki Haber
Mevcut en güncel haber.