Ana SayfaDünyaBiden’ın ‘katil Putin’ sözlerine Rusya’dan yanıt

Biden’ın ‘katil Putin’ sözlerine Rusya’dan yanıt

HABER MERKEZİ – Kremlin Sözcüsü Peskov, ABD Başkanı Biden’ın, Putin için sarf ettiği ‘katil’ ifadesine yanıt vererek, “Açıklamalar çok kötü. Biden kesinlikle ülkemizle ilişkileri geliştirmek istemiyor. Ve bundan sonra biz de bu yönde devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

ABD Başkanı Joe Biden, ilk mülakatını verdiği ABC televizyonunda Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’i hedef almıştı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’e “katil” diyen Biden, Rusya’nın ABD 2020 başkanlık seçimlerine müdahale ettiği iddialarına ilişkin “Bedelini ödeyecek, çok yakında göreceksiniz” demişti.

Biden’ın açıklamalarına, Rusya’dan yanıt geldi.

Kremlin Sözcüsü Dmitry Peskov, “ABD Başkanı Biden’ın açıklamaları çok kötü. Bu ifadelere ayrıntılı bir tepki vermeyeceğim. Sadece bunların ABD Başkanı’nın çok kötü açıklamaları olduğunu söyleyeceğim. Biden kesinlikle ülkemizle ilişkileri geliştirmek istemiyor. Ve bundan sonra biz de bu yönde devam edeceğiz” dedi.

Öte yandan Moskova, Washington büyükelçisini konuyu görüşmek üzere çağırdı.

Rusya Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, “Washington’daki Rus Büyükelçisi Anatoli Antonov, ne yapılması gerektiğini ve bu çerçevede Amerika Birleşik Devletleri ile ilişkilerin nereye gideceğini analiz etmek amacıyla istişarelerde bulunmak üzere Moskova’ya davet edildi” ifadeleri kullanıldı.




Önceki Haber
Politika faizi yüzde 19'a yükseltildi
Sonraki Haber
2020'de binin üzerinde kadına şiddet uygulandı: Hak ihlalleri sürüyor