Ana SayfaGüncelBir gün kala: Ankara Newrozu’nun yeri Anıt Park olarak değiştirildi

Bir gün kala: Ankara Newrozu’nun yeri Anıt Park olarak değiştirildi

HABER MERKEZİ – Ankara’da yarın Anadolu Meydanı’nda yapılması planlanan Newroz kutlamasının yeri valilik tarafından değiştirildi. Kutlamanın Bahçelievler Anıt Park alanında saat 13.00’de yapılacağı bildirildi.

Ankara Emek ve Demokrasi Güçleri tarafından Anadolu Meydanı’nda yapılmak istenen Newroz kutlamasına saatler kala Ankara Valiliği tarafından etkinliğin yeri değiştirildi.

Söz konusu değişikliğe “pandeminin yayılması” gerekçe gösterildi.

Valiliğin yer değişikliğine ilişkin Halkların Demokratik Partisi (HDP) Ankara İl Örgütü binalarında basın toplantısı gerçekleştirdi.

Toplantıda konuşan HDP Ankara İl Eşbaşkanı Pakize Sinemillioğlu, miting alanı olarak talep ettikleri Anadolu Meydanı yerine Bahçelievler Anıt Park alanının belirlendiğini söyledi.

Sinemillioğlu, Newroz’a bir gün kala valiliğin yer değişikliğine gitmesine tepki göstererek, Anadolu Meydanı’nda sağladıkları güvenlik ve sağlık tedbirlerine ilişkin program ve planlarının da boşa çıktığını belirtti.

Ayrıca Pakize Sinemillioğlu, Emek ve Demokrasi Güçleri olarak valilik tarafından yer değişikliğine ilişkin valiliğe verdikleri dilekçeyi kamuoyu ile paylaştı. Dilekçede, şu ifadelere yer verildi:

Kişi başı 8 metre kare alana 1 kişi bulundurmak kaydıyla 21.03.2021 tarihinde Bahçelievler Anıt Park alanında düzenlenebileceğine ilişkin kararınızdan ivedilikle dönerek; Toplum güvenliği ve sağlığı ile güvenlik tedbirlerinin kolaylıkla sağlanabileceği bir miting alanı olan Tandoğan meydanında Newroz Mitinginin düzenlenmesine karar verilmesini yukarıdaki sözünü ettiğimiz kaygı ve gerçekleşmesi muhtemel tehlikelerin göz önünde bulundurularak, talep etmemiz kaçınılmaz olmuştur. Kabul edilmemesi durumunda doğabilecek her türlü istenmeyen sonuca ilişkin uyarı görevimizi yaptığımızı düşünüyoruz. Toplum güvenliği ve sağlığını gözetme ve koruma yükümlülüğünüzü hatırlatarak tüm sorumluluğun Sayın valiliğinize ait olduğunu hatırlatıyoruz.

Sinemillioğlu son olarak, Newroz mitinginin yarın saat 13.00’da Bahçelievler Anıt Park’ta yapılacağını belirterek, katılım çağrısında bulundu.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Barolar 'Sözleşme yürürlükte' dedi, EŞİK'ten muhalefet partilerine çağrı
Sonraki Haber
Mevcut en güncel haber.