Ana SayfaToplumsal CinsiyetBir kadını “Sonun Özgecan gibi olacak” diyerek tehdit eden erkeğe tahliye

Bir kadını “Sonun Özgecan gibi olacak” diyerek tehdit eden erkeğe tahliye

HABER MERKEZİ – İstanbul’da bir kadını sosyal medya üzerinden “Sonun Özgecan gibi olacak” diyerek tehdit eden ve tutuklanan Samir Balakıshıyev’e 1 yıl 3 ay hapis cezası verildi. Cezayı erteleyen mahkeme, Balakıshiyev’in tahliyesine karar verdi.

İstanbul’da bir kadını 13 Şubat’ta sosyal medya üzerinden “Sonun Özgecan gibi olacak” diyerek tehdit eden Samir Balakıshıyev gözaltına alınarak tutuklanmıştı.

Balakıshıyev, kadına cinsel saldırıya maruz bırakılıp öldürülen Özgecan Aslan’ı kast ederek, “Sonun Özgecan gibi olacak. Şimdiden ölmüştür o” gibi ifadeler kullanmıştı.

Erkek hakkında hazırlanan iddianamede, Balakıshıyev’in evinde el konulan ve silah sayılan kılıcı gösterip “Bunu ona sokacağım” diyerek silahla tehditte bulunduğu ifade edilmişti.

“Silahla tehdit” suçundan 2 yıldan 5 yıla kadar hapis cezası istemiyle hakkında dava açılan Balakıshıyev, hakim karşısına çıktı.

İstanbul 39. Asliye Ceza Mahkemesi’nde yapılan ilk duruşmaya tutuklu sanık Samir Balakıshıyev getirildi.

Balakıshıyev’in tehdit ettiği kadın ise duruşmaya İzmir’den Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katıldı.

Balakıshıyev savunmasında, “Şov ve korkutma amaçlı kendisine tecavüz edip öldüreceğimi, sonunun Özgecan Aslan gibi olacağını , kafasını kestirip göle atacağımı söyledim. Bu sözleri söylerken elimde sahte bir kılıç vardı. Ben bu videoyu paylaştıktan sonra babam videoyu görüp bana kızınca ben de kadınla birlikte canlı yayın yaparak ondan özür diledim. Kadın bana ‘Seni babanın hatrına affediyorum, ben senin annenin öldüğünü bilmiyordum’ dedi. Ben herkesten özür diliyorum. Beraatimi talep ediyorum” dedi.

Tehdit edilen kadın da “Babasının bana ulaşmasının ardından babasını hatrına sanığın hatasını kabul ederek şikayetçi olmadım. Şikayetçi değilim” dedi.

Sanığın avukatları da müvekkillerinin tahliyesini istedi.

Savcı esas hakkındaki mütalaasında, tutukluluk halinin devamını istediği sanığın “Silahla tehdit” suçundan 2 yıldan 5 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılmasını talep etti.

Mütalaaya karşı savunma yapan tutuklu sanık “Özür dilerim pişmanım, bir daha yapmayacağıma söz veriyorum. Bir daha kimsenin kalbini kırmayacağım, suçluyum ve suçumu kabul ediyorum. Keşke böyle olmasaydı” dedi.

Mahkeme, tutuklu sanık Balakıshıyev’i “Silahla tehdit” suçundan 1 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırarak, hükmün açıklanmasını geri bıraktı. Mahkeme, sanığın tahliyesine de karar verdi.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
İmralı sessizliği: Başvuruya yanıt yok, kaygılar giderilmiyor
Sonraki Haber
Mevcut en güncel haber.