Ana SayfaGüncel‘Boğaziçi’ davasında yedi öğrenci hakim karşısına çıkıyor

‘Boğaziçi’ davasında yedi öğrenci hakim karşısına çıkıyor

HABER MERKEZİ – Boğaziçi Üniversitesi’ne Melih Bulu’nun rektör olarak atanmasıyla başlayan protestolara katılan ve haklarında dava açılan ikisi tutuklu yedi öğrencinin yargılanması bugün başlanıyor.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Melih Bulu’nun Boğaziçi Üniversitesi’ne kurum dışından rektör olarak atanmasının ardından başlayan ‘kayyum rektör’ protestolara katılan ve haklarında dava açılan ikisi tutuklu, ikisi de ev hapsinde olan yedi öğrencinin hakim karşısına çıkacağı ilk duruşma bugün.

Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi’nde yapılacak duruşmanın saat 13.00’da başlaması bekleniyor.

Duruşma öncesi adliye binasının etrafının polis barikatları ile çevrilmesi ise dikkat çekti.

‘Boğaziçi direnişi yargılanamaz’

Boğaziçi Dayanışması’ndan “#BoğaziçiDirenişiYargılanamaz” etiketiyle yapılan açıklamada, “Bu topraklardaki demokrasi mücadelesine ses veren, üniversiteye sahip çıkan herkesi Doğu ve Selo’yu kucaklamaya, yarın saat 13.00’da Çağlayan’a çağırıyoruz” denildi.

Açıklamanın tamamı şöyle:

Sekiz öğrenci halen tutuklu

Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğü’ne kurum dışından bir isim olan Prof. Dr. Melih Bulu’nun atanmasının ardından başlayan protestolar sürüyor.

İki aydır aşkındır devam eden protestolar esnasında bugüne kadar yüzlerce öğrenci gözaltına alınırken, 11’i tutuklanmış, birçoğu da ev hapsine alınmıştı.

12 Şubat’ta Beyza Buldağ ve Muhammed Ünal’ın, 5 Mart günü de Murat Can Demirci’nin serbest bırakılmasıyla tutuklu öğrencilerin sayısı sekize düşmüştü.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Soner Bali 15 yaşındaki kız kardeşi Yağmur'u öldürdü
Sonraki Haber
Mevcut en güncel haber.