Ana SayfaGüncelBoğaziçi direnişi: Kadıköy’deki eyleme katılan yedi kişi hakkında hapis istemi

Boğaziçi direnişi: Kadıköy’deki eyleme katılan yedi kişi hakkında hapis istemi

HABER MERKEZİ – Kadıköy’de, Boğaziçi Üniversitesi’ne Melih Bulu’nun rektör olarak atanmasını protesto eden dördü tutuklu yedi kişi hakkında iddianamede hazırlandı. İddianamede altı ay ile 11 yıl arasında değişen hapis cezaları isteniyor.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Melih Bulu’nun Boğaziçi Üniversitesi’ne kurum dışından rektör olarak atanmasını protesto etmek amacıyla 2 Şubat’ta Kadıköy’de eylem düzenlemişti.

İstanbul Emek ve Demokrasi Güçleri’nin çağrısıyla düzenlenmek istenen eyleme Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerinin yanı sıra pek çok siyasi parti, sendika ve kitle örgütü de katılarak destek vermişti.

Eyleme izin vermeyen polisin müdahalesinde, gözaltına alınanlardan dördü tutuklanmıştı.

Söz konusu eyleme katılan dördü tutuklu yedi kişi hakkında Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’nca iddianame hazırlandı.

İddianamede yedi kişinin “toplantı ve yürüyüşlere, silah ve benzeri aletler taşıyarak veya kendilerini tanınmayacak hale getirerek katılma”, “kamu malına zarar verme”, “görevi yaptırmamak için direnme” ve “kanuna aykırı toplantı ve yürüyüşlere silahsız katılarak ihtara rağmen kendiliğinden dağılmama” suçlamalarıyla altı aydan 11 yıla kadar değişen oranlarda hapisle cezalandırılmaları talep edildi.

Hazırlanan iddianame Anadolu 35. Asliye Ceza Mahkemesi’ne gönderildi.

Boğaziçi direnişine katılan altı öğrenci halen tutuklu

Öte yandan Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğü’ne kurum dışından bir isim olan Melih Bulu’nun atanmasının ardından başlayan protestolar sürüyor.

İki aydır aşkındır devam eden protestolar esnasında bugüne kadar yüzlerce öğrenci gözaltına alınırken, 11’i tutuklanmış, birçoğu da ev hapsine alınmıştı.

12 Şubat’ta Beyza Buldağ ve Muhammed Ünal’ın, 5 Mart günü Murat Can Demirci, 17 Mart’ta ise Selahattin Can Uğuzeş ve Doğu Demirtaş’ın serbest bırakılmasıyla tutuklu öğrencilerin sayısı altıya düştü.


  'Boğaziçi' davasında tutuklu öğrencilere tahliye

PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Gözaltına alınan İHD Eşbaşkanı Türkdoğan serbest
Sonraki Haber
Mevcut en güncel haber.