Ana SayfaEğitim‘Boğaziçi’ tutuklularından öğrenci Murat Can Demirci’ye tahliye

‘Boğaziçi’ tutuklularından öğrenci Murat Can Demirci’ye tahliye

HABER MERKEZİ – Boğaziçi direnişine katıldığı için tutuklanan öğrencilerden Murat Can Demirci tahliye edildi.

Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğü’ne kurum dışından bir isim olan Prof. Dr. Melih Bulu’nun atanmasını protesto ettikleri için tutuklanan öğrencilerden Murat Can Demirci hakkında tahliye kararı verildi.

Demirci, avukatlarının tutukluğa yaptığı itirazı değerlendiren İstanbul 9. Sulh Ceza Hakimliği tarafından adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.

Boğaziçi direnişine destek amacıyla 3 Şubat’ta İstanbul Kadıköy’de toplananlara polis biber gazı ve plastik mermilerle müdahale etmiş, çok sayıda kişi gözaltına alınmıştı.

Yine aynı eylem sırasında polisin kalabalığın üzerine araç sürmesini engelledikleri için üniversiteliler sabaha karşı gözaltına alınmış, Necmettin Erdem, Akın Karakuş, Ömer Şengel ve Murat Can Demirci isimli öğrenciler tutuklanmıştı.

“Mala zarar verme” suçlamasıyla tutuklanan Demirci’nin adli kontrol ile serbest bırakılmasına karar veren hakimlik, diğer tutuklular için yapılan itirazları ise reddetti.

Sekiz öğrenci halen tutuklu

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Melih Bulu’nun Boğaziçi Üniversitesi’ne rektör olarak atanmasının ardından başlayan protestolar sürüyor.

İki aydır aşkındır devam eden protestolar esnasında bugüne kadar yüzlerce öğrenci gözaltına alınırken, 11’i tutuklanmış, birçoğu da ev hapsine alınmıştı.

12 Şubat’ta Beyza Buldağ ve Muhammed Ünal’ın, bugün de Murat Can Demirci’nin serbest bırakılmasıyla tutuklu öğrencilerin sayısı sekize düştü.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Küresel salgında vaka sayısı 116 milyonu aştı
Sonraki Haber
Mevcut en güncel haber.