Ana SayfaGüncelBoğaziçi Üniversitesi sinema emekçilerine iki ödül birden

Boğaziçi Üniversitesi sinema emekçilerine iki ödül birden

HABER MERKEZİ – 53. SİYAD Ödülleri sahiplerini buldu. “Nasipse Adayız” En İyi Film dahil beş dalda ödül alırken, Boğaziçi Üniversitesi’nden öğretim görevlisi Can Candan, SİYAD Onur Ödülü’ne, Nur Sürer ile birlikte değer görüldü. Boğaziçi Üniversitesi Mithat Alam Film Merkezi Genel Koordinatörü Zeynep Ünal da 27. İFSAK Kısa Film Festivali’nde Sinema Emek Ödülü’ne layık görüldü.

Sinema Yazarları Derneği (SİYAD) üyelerinin oylarıyla belirlenen 53. SİYAD Ödülleri, çevrimiçi olarak gerçekleşen ödül töreni ile sahiplerini buldu.

Covid-19 pandemisi nedeniyle geçtiğimiz yılın büyük bir bölümünde sinemalar kapalı kaldığı ve yeni filmler izleyici ile buluşmadığı için 2020’de vizyona giren sınırlı sayıda film değerlendirmeye alınmıştı.

Bu akşam düzenlenen ödül töreninde En İyi Film ödülüne ulaşan film Ercan Kesal imzalı “Nasipse Adayız” oldu. En İyi İlk Film ödülü ise Cenk Ertürk’ün yönettiği “Nuh Tepesi”ne gitti.

Ali Atay, “Nuh Tepesi” filmiyle En İyi Erkek Oyuncu ödülünün sahibi olurken, En İyi Kadın Oyuncu ödülünü “Kronoloji” filmindeki performansıyla Cemre Ebüzziya kazandı. En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu Selin Yeninci (Nasipse Adayız), En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu ise İnanç Konukçu (Nasipse Adayız) seçildi.

SİYAD Onur Ödülleri ise oyuncu Nur Sürer ile Boğaziçi Üniversitesi Batı Dilleri ve Edebiyatları Bölümü Film Çalışmaları Programı Öğretim Görevlisi Can Candan’a değer görüldü.

Boğaziçi direnişi esnasında adını sıkça duyduğumuz belgesel sinemacı Can Candan, “Bu kıymetli ve anlamlı ödülü de Boğaziçi Üniversitesi’nde ve Türkiye’nin her üniversitesinde farklı şekillerde direnen tüm dostlar adına kabul ediyorum” dedi ve ekledi: “Hep birlikte daha nice direniş hikayesi anlatan filmlerde buluşmak üzere.”

İFSAK’tan da bir ödül

Diğer yandan, Bu yıl 27’ncisi gerçekleştirilen İFSAK Kısa Film Festivali’nde Sinema Emek Ödülü’nün sahibi de Boğaziçi Üniversitesi bünyesindeki Mithat Alam Film Merkezi Genel Koordinatörü Zeynep Ünal oldu.

İFSAK’tan yapılan açıklamada, Ünal’ın “Türkiye sinemasının son 20 yılında, Ankara Uluslararası Film Festivali, Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali ve Boğaziçi Üniversitesi Mithat Alam Film Merkezi (MAFM) çatısı altında istikrarla sürdürdüğü fark yaratan çalışmaları ile Türkiye’de film festivali kültürünün gelişmesine, kısa filmin kurumsallaşmasına ve saygınlık kazanmasına, gerçekleştirdiği yayınlar, paneller ve eğitimlerle sinemamızın nitelikli sinemacılar ve sinefiller kazanmasına değerli katkılar sunduğu için” ödüle değer bulunduğu belirtildi.

Zeynep Ünal ise “Bu ödülü 4 Ocak 2021’den bu yana bir ülkenin geleceği için direnen, yan yana duran, vazgeçmeyen, aşağı bakmayan Boğaziçi Üniversitesi akademisyenlerine ve tutuklanan, ev hapsinde olan, her gün Güney Meydan’da mücadeleye devam eden Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerine adıyorum” dedi.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Türkiye'de son 24 saatte 'Corona'dan 153 kişi öldü
Sonraki Haber
Mevcut en güncel haber.