Ana SayfaGüncelBoğaziçi Üniversitesi’nde en az 12 gözaltı

Boğaziçi Üniversitesi’nde en az 12 gözaltı

HABER MERKEZİ – Boğaziçi Üniversitesi’nde dört üniversite öğrencisi gökkuşağı bayrağı taşıdıkları için polisler tarafından gözaltına alındı. Gözaltılara tepki gösteren öğrencilere de polis müdahalesi gerçekleşti, gözaltılar oldu. En az 12 öğrenci gözaltında.

Boğaziçi Üniversitesi’nin Güney Kampüsü’nden Kuzey Kampüs’e geçmeye çalışan üniversite öğrencilerinin gökkuşağı bayrağı taşıdıkları için polisler tarafından ablukaya alındığı bildirildi.

Genel Bilgi Taraması (GBT) bahanesiyle durdurulan öğrencilerden dördünün gökkuşağı bayrağı taşıdıkları için gözaltına alındığı belirtildi.

Boğaziçi Dayanışması, “Kampüslerimizde ve mahallelerimizdeki sonu gelmeyen polis şiddetini teşhir ediyoruz. LGBTİ+ mücadelesi onurumuzdur” diyerek gözaltı anına ilişkin görüntüleri paylaştı.

‘Boğaziçi Direnişi’ adlı Twitter hesabından da gözaltılar sonrası öğrencilerin Boğaziçi Üniversitesi’nin önünde toplandıkları belirtilerek, “LGBTİ+yız, buradayız, hiçbir yere gitmiyoruz” paylaşımı yapıldı.

Gözaltına alınan öğrencilerin serbest bırakılması için Kuzey Kampüs önünde toplanan öğrenciler de polis müdahalesiyle karşılaştı.

Kapıya sıkıştırılan en az sekiz öğrenci daha darp edilerek gözaltına alındı.

Kuzey Kampüs’ün girişi polis barikatıyla çevrilirken, giriş-çıkışlar kapatılmış durumda.

Geçtiğimiz gün Boğaziçi Üniversitesi’nin, ‘kayyum rektör’ protestoları sırasında gökkuşağı bayrağı taşıyan bir öğrenci hakkında disiplin soruşturması başlattığı öğrenilmişti.

KaosGL.org’dan Yıldız Tar’ın haberine göre, 1 Şubat’ta yaşanan polis müdahalesi sırasında gökkuşağı bayrağı açan N.D. hakkındaki disiplin soruşturmasının “yukarı çıkıp elindeki LGBTİ+ flamasını salladığınız” ifadeleriyle açıldığı belirtilmişti.




Önceki Haber
Bir çocuğa cinsel istismarda bulunup, taşındığı şehre giden İrfan Pullukçu tutuklandı
Sonraki Haber
Yargılanan hakikat arayışı: Cumartesi Anneleri hakim karşısına çıktı