Ana SayfaToplumsal CinsiyetBoşandığı kadına şiddet uygulayan Zarap’a cezaevinde ‘özel koruma’

Boşandığı kadına şiddet uygulayan Zarap’a cezaevinde ‘özel koruma’

HABER MERKEZİ – Samsun’da kendisinden boşanan kadına şiddet uyguladığı için tutuklanan İbrahim Zarap’a tehditler aldığı gerekçesiyle güvenlik ve koruma tedbiri alındı. Şiddet faili Zarap cezaevinde özel olarak korunacak.

Samsun’un Canik ilçesinde, 6 Mart günü İbrahim Zarap isimli bir erkek, kendisinden 3 yıl önce boşanan kadını uzun bir süre çocuğunun önünde darp etmiş, sosyal medyada yayımlanan görüntüler infial yaratmıştı.

Yaşananların ardından sosyal medya üzerinden paylaşım yapan hayatta kalan kadının kardeşi, defalarca kez Zarap’tan şikayetçi olduklarını fakat fail erkek hakkında bir işlem yapılmadığını ifade etmişti.

Gözaltına alınan fail erkek Zarap, ‘Kasten öldürmeye teşebbüs’ suçundan tutuklanarak cezaevine konulmuştu.

Daha önce aynı cezaevinde ‘Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak’ suçundan tutuklu bulunan ve bir süre önce tahliye olan Ç.K., sosyal medya hesabı üzerinden şu paylaşımda bulundu, ardından da bu paylaşımını sildi.

Bu paylaşımın ardından Ç.K.’nin cezaevinde çok sayıda hükümlü ve tutuklu yakınının bulunduğu, bu sebeple Zarap’ın can güvenliğinin tehlikede olduğu kanaatinde bulunuldu.

Olay sonrası tehditler alan Zarap hakkında Samsun Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü tarafından güvenlik ve koruma tedbirleri alındı.

Boşandığı kadını sistematik şiddete maruz bırakan Zarap için cezaevinde özel koruma tedbirleri uygulanacak.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Cizre Emniyeti'nde elektrikli işkence: Çıplak fotoğrafları çekilip tehdit edildi
Sonraki Haber
Mevcut en güncel haber.