Ana SayfaGüncelBuldan: ‘Herkes için Adalet’ talebini yükseltme zamanı

Buldan: ‘Herkes için Adalet’ talebini yükseltme zamanı

HABER MERKEZİ – HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, partilerinin başlatmış olduğu ‘Herkes için Adalet’ talebine dikkat çekerek, “Hak ve adalet talebi böyle bir süreçte somut bir şekle bürünmesi oldukça önemlidir” dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Pervin Buldan ve beraberindeki heyet, İstanbul’un Ümraniye ilçesinde bulunan Koçgiri Derneği’ni ziyaret etti.

Buldan ve beraberindeki heyeti, Koçgiri Derneği Başkanı Rıza Karaman ve dernek yöneticileri karşıladı.

Burada konuşan Buldan, Koçgiri Katliamı’nın 100’üncü yılında acıları ortaklaştırdıklarını belirterek, yaşamını yitirenleri andı.

Barışı savunanların her daim katliamlarla karşılaştığını ifade eden Buldan, Koçgiri’de de yükselen hak talebi karşısında katliamın gerçekleştiğine söyledi ve ekledi:

Roboski, Dersim, Maraş ve Koçgiri katliamlarının birbirinden hiçbir farkı yoktur. Yüzyıllardır süren bir devlet aklıdır. Biz, hakikatleri araştırma komisyonunu talep ederken işte tam da bunlar için istiyorduk.

Bugün bu katliamların bırakın açığa çıkmasını daha da derinleşmesi için büyük bir çaba içindeler. Şeyh Sait’in, Alişêr’in hâlâ bir mezar taşı olmaması utanç verici. Fakat değil yüz, iki yüz yıl da geçse ardıllarımız tüm yaşananların hesabını soracak ve çocuklarımıza büyük bir özür borçlarını olduğunu hatırlatacak.

Şimdi HDP’nin başlatmış olduğu ‘Herkes için Adalet’ talebimizi yükseltme zamanı. Biz biliyoruz ki Kürt sorunu çözülürse ülkede barışın hakim kılınacağı kesindir. Hak ve adalet talebi böyle bir süreçte somut bir şekle bürünmesi oldukça önemlidir.




Önceki Haber
Dink Ailesi: Yargılamanın bizi de kamuoyunu da ikna etmesi mümkün değil
Sonraki Haber
Anıl Yolum, 17 yaşındaki hamile Sezen Ünlü'yü öldürdü