Ana SayfaDünyaÇavuşoğlu ve Blinken NATO’da görüştü

Çavuşoğlu ve Blinken NATO’da görüştü

HABER MERKEZİ – NATO dışişleri bakanları toplantısının ikinci gününde Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu ile görüşen ABD Dışişleri Bakanı Blinken, ikili görüşmede “Demokrasi ve insan haklarının önemini vurguladım” dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Brüksel’de devam eden NATO dışişleri bakanları toplantısının ikinci gününde ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile yüz yüze görüştü.

Blinken, görüşmenin ardından Twitter hesabından paylaştığı mesajında, “NATO müttefikimiz Türkiye ile terörle mücadele konusunda işbirliğinin devam etmesini dört gözle bekliyorum. Yunanistan ile keşif amaçlı görüşmelere desteğimizi dile getirdim, demokrasi ve insan haklarının önemini vurguladım” dedi.

ABD Dışişleri Bakanlığı ise görüşmeyle ilgili daha ayrıntılı bir açıklama yaptı.

Blinken’in ABD’nin S-400’ler konusundaki rahatsızlığını gündeme getirdiğine işaret edilen açıklamada, “Bakan Blinken, Türkiye’yi Rus yapımı S-400 hava savunma sistemini elinde tutmamaya çağırdı” ifadesi kullanıldı.

Açıklamada, Blinken’in Türkiye’nin İstanbul Sözleşmesi’nden çıkmasından dolayı endişeli olduğunu aktardığı da belirtildi.

Görüşmeye ilişkin Ankara’dan da açıklama geldi.

Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada “Görüşmede ABD tarafı Afganistan toplantısına ev sahipliği yapacağı için Türkiye’ye teşekkür etti. Suriye, Libya ve Doğu Akdeniz hakkında etraflı görüş alışverişinde bulunuldu. Türk tarafı PKK/PYD/FETÖ bağlamında ABD’den taleplerini tekrarladı. S-400 konusu da ele alındı” denildi.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu da Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Blinken’le ikili ilişkilerin tüm boyutlarının yapıcı şekilde ele aldıklarını ifade ederek, “Afganistan, Kıbrıs, Doğu Akdeniz, Suriye, Irak, Libya ve terörizmle mücadele konularında etraflı görüş alışverişinde bulunduk” dedi.

NATO içinde yaşanan Türkiye tartışmasına ilişkin görüşleri merak edilen ABD Dışişleri Bakanı Blinken, NATO toplantısının birinci gününde, Brüksel’de NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ile birlikte düzenlenen bir etkinlikte, “Türkiye’nin NATO’nun eski ve değerli bir ortağı olduğu ve NATO içerisinde kalmasını dilediklerini” söylemişti.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Menzil muhtarlığı 50 milyon TL’lik GES işletecek
Sonraki Haber
HRW'den AB liderlerine 'Erdoğan' çağrısı