Ana SayfaDünyaCerablus ve Bab’a balistik füze saldırısı

Cerablus ve Bab’a balistik füze saldırısı

HABER MERKEZİ – Milli Savunma Bakanlığı, Suriye’de rejim kontrolündeki bölgeden Cerablus ve Bab’a balistik füze saldırısı düzenlendiğini duyurdu.

Suriye’nin kuzeyinde, “Fırat Kalkanı” ismi verilen harekatla Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve desteklediği ‘Suriye Milli Ordusu’ (SMO) kontrolünde bulunan Cerablus ile Bab ilçelerindeki iki ayrı noktaya gece saatlerinde füze saldırısı düzenlendiği bildirildi.

Milli Savunma Bakanlığı’ndan (MSB) yapılan açıklamaya göre, füzeler rejim kontrolündeki bölgeden ateşlendi.

Açıklamada, “Suriye’de rejim kontrolünde bulunan Kuveyris Havaalanı’ndan çok namlulu roketatar sistemi (ÇNRA) ve balistik füzelerle Cerablus ve Bab ilçelerindeki sivil yerleşim yerleri ile akaryakıt tankerlerinin park noktalarının hedef alındığı ve sivil yaralıların bulunduğu” ifadeleri kullanıldı.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, “saldırıların durdurulması için Rusya’ya bildirimde bulunulduğu” da belirtildi.

Açıklamada, saldırının ardından belirlenen hedeflerin ateş altına alındığı, bölgedeki birlikler ikaz edildiği ve gelişmelerin takip edildiği ifade edildi.

MSB’nin Twitter’dan yaptığı paylaşımında, saldırıda vurulan tankerlerin yanarken çekilen görüntüleri de yer aldı.

Londra merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi (SOHR) de saldırıda bir kadın ve bir çocuğun hayatını kaybettiğini bildirdi.

Mart ayının başında da yine aynı iki noktaya balistik füze saldırısı düzenlenmişti, saldırının Rusya kaynaklı olduğu ileri sürülmüştü.

  TSK kontrolündeki ilçeler balistik füze ile vuruldu



Önceki Haber
Son 24 saatte 'Corona' testi yapılan her 10 kişiden biri pozitif
Sonraki Haber
Grammy Ödülleri'ne kadınlar damga vurdu