Ana SayfaGüncelDavutoğlu: Fezlekelerle amaçlanan siyaseti dizayn etmek

Davutoğlu: Fezlekelerle amaçlanan siyaseti dizayn etmek

HABER MERKEZİ – Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu, HDP milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılması talebiyle Meclis’e gönderilen fezlekelerle ‘siyasetin dizayn edilmek’ istendiği yorumunda bulundu ve “Kimse siyaseti bu yolla dizayn etme çabasına giremez, biz buna karşı çıkarız” dedi.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu’nu ziyaret etti.

Ziyaretin ardından ortak basın açıklaması yapılırken, Saadet Partisi lideri Karamollaoğlu, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı “İnsan Hakları Eylem Planı”na ilişkin, “Kusura bakmasınlar ama şahsen önemsemiyorum. Kanunları değiştirmek yeri geldiğinde gerekli ama esas olanı mevcut kanunlara uymak. Zihniyet değişmeden, kanunların değişmesi hiçbir şey ifade etmiyor” dedi.

Davutoğlu da, “Sivil anayasa olacaksa önce düşünce özgürlüğünü, insan onurunu esas alacaksınız. Sayın Erdoğan çerçeve oluşturmaya çalıştırıyor kendince, sınırları da Sayın (Devlet) Bahçeli çiziyor. Var olan Anayasa’yı tanımadığınızı söylüyorsunuz uygulamada” diye konuştu.

HDP milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılması talebiyle Meclis’e gönderilen fezlekelere de değinen Gelecek Partisi lideri Davutoğlu, şunları söyledi:

O gün bütün muhalefet partileri HDP de dahil CHP de dahil, dokunulmazlıkların kaldırılması görüşünü ifade ediyorlardı. Bazı çevreler ise sadece bir partiye dönük olarak dokunulmazlığın kaldırılması talebinde bulunuyorlardı. Muhalefetin de görüşlerini göz önünde alarak, onların da mutabık kaldıkları çerçeve olarak tek bir partiye ve tek bir partinin vekillerine karşı dokunulmazlıkların kaldırılmasını doğru görmediğimi ifade ettim. Bütün dokunulmazlıklar, kürsü dokunulmazlığı hariç, kaldırmaya varız dedim, kaldırdık. O günkü muhalefet partileri de bunu talep ediyorlardı.

Şu anda da aynı kanaatteyim. Kürsü dokunulmazlığı hariç milletvekillerinin diğer vatandaşlardan bir farklı olmaması gerektiğini düşünüyorum. Fezlekeler ise, ilkesel bir çerçeveden bakılarak gelmiş fezlekeler değil. Hukuki boyutundan daha çok siyaseti dizayn etme çabası… Bu bir siyaset mühendisliği. Biz parti olarak kendimizle ilgili de her türlü Meclis soruşturmasına açığız. Burada hukuki süreçlerden daha çok temiz siyaset anlayışından, teröre karşı mücadeleden daha çok siyaseti dizayn etme çabası var. Fezlekelerin temel amacı siyaseti dizayn etme çabası olduğu için tutumumuz açıktır. Kimse siyaseti bu yolla dizayn etme çabasına giremez, biz buna karşı çıkarız.

  Akşener’den dokunulmazlık yanıtı: Hür iradeye saygı duyacağız

PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Annesi Seher Fak'ı öldüren Berk Karan'a müebbet hapis
Sonraki Haber
Kartal Belediyesi'nde işçilerden TİS protestosu: Hesabını soracağız