Ana SayfaÇalışma YaşamıDirenişlerinin 60’ıncı günü: 22 Migros depo işçisi gözaltına alındı

Direnişlerinin 60’ıncı günü: 22 Migros depo işçisi gözaltına alındı

HABER MERKEZİ – Kocaeli ve İstanbul’da, sendikaya üye oldukları gerekçesiyle önce ücretsiz izne, ardından da işten çıkarılan Migros depo işçilerinin eylemine müdahale eden polis 22 kişiyi gözaltına aldı.

Kocaeli’nin Çayırova ilçesinde bulunan Migros deposu çalışanları salgına karşı alınmayan önlemler ve uzun çalışma koşulları nedeniyle, Depo, Liman, Tersane ve Deniz İşçileri Sendikası’na (DGD-SEN) üye olmuştu.

Sendikaya üye oldukları gerekçesiyle ücretsiz izne çıkarılan işçiler, “Çalışma koşullarının iyileştirilmesi, ücretsiz izinin kalkması, tacizci müdürlerin işten çıkarılması” talepleriyle depo önünde eylem başlatmıştı.

İşçiler, depo önünde başlattıkları eylemin 52’nci gününde Kod 29 (ahlak ve iyi niyet kurallarına aykırı davranışı) gerekçesiyle işten atılmıştı.

İşten atılmalarına rağmen işçiler, depo önünde saat 11.00 ile 17.00 arasında eylem yaparak taleplerini yinelemeye devam ediyor.

İşçiler direnişlerinin 60’ıncı gününde depo önünde polisler tarafından gözaltına alındı. Müdahalede en az 14 işçinin gözaltına alındığı bildirildi.

Öte yandan firmanın İstanbul Bostancı’da bulunan Anadolu grubu önünde de direnen işçilere de polis müdahalesi gerçekleşti.

Buradaki müdahalede de sekiz işçinin gözaltına alındığı bildirildi.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Küresel salgında vaka sayısı 116 milyonu aştı
Sonraki Haber
Mevcut en güncel haber.