Ana SayfaToplumsal CinsiyetDiyarbakır’da 8 Mart’a doğru: ‘Renklerimizle İstasyon Meydanı’nı donatalım’

Diyarbakır’da 8 Mart’a doğru: ‘Renklerimizle İstasyon Meydanı’nı donatalım’

HABER MERKEZİ – Diyarbakır’da 8 Mart’ta gerçekleştirilecek mitinge katılım çağrısında bulunan kadınlar, “Zılgıtlarımız ve sloganlarımızla buluşalım, hep birlikte renklerimizle İstasyon Meydanı’nı donatalım” diyor.

Dicle Amed Kadın Platformu (DAKP) öncülüğünde “Kadın kırımına karşı yaşamı, tecride karşı özgürlüğü savunuyoruz” sloganıyla 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde Diyarbakır’ın Yenişehir ilçesindeki İstasyon Meydanı’nda saat 13.00’da miting düzenlenecek.

Miting çalışmalarını hızlandıran kadınlar, “Zılgıtlarımız, renklerimiz ve yöresel kıyafetlerimizle alanda buluşalım” çağrısı yaptı.

Özgür Kadın Hareketi (TJA) aktivisti Remziye Sızıcı, 8 Mart’ta yapılacak miting için köy köy, sokak sokak kadınlarla buluştuklarını ve 8 Mart’ta İstasyon Meydanı’nda buluşacaklarını söyledi.

Heyecanla, coşkuyla 8 Mart’a hazırlanıyoruz. Çığlığımızı yükseltmeye, hakkımız olan için mücadele etmeye devam edeceğiz. Bütün kadınları da İstasyon Meydanı’na bu çığlığı yükseltmeye çağırıyoruz. Zılgıtlarımız, renklerimiz ve yöresel kıyafetlerimizle alanda buluşalım, hep birlikte renklerimizle İstasyon Meydanı’nı donatalım.

TJA aktivistlerinden Medine Efe de, kadına yönelik şiddet ve saldırılara karşı kapı kapı dolaşarak örgütlendiklerini dile getirerek, şunları söyledi:

Eril zihniyeti bitirmek için çalışıyoruz. Tüm kadınlara çağrımızdır; 7’den 70’e herkesi sesiyle, rengiyle, zılgıtıyla ve sloganıyla İstasyon Meydanı’na gerçekleştirilecek yürüyüşe davet ediyoruz.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Nebahat Kurt öldürüldü, evli olduğu emekli asker aranıyor
Sonraki Haber
Rabia Tanrıvermiş'in sistematik şiddetin ardından şüpheli ölümü