Ana SayfaEkonomiDoğalgaza yılın üçüncü zammı

Doğalgaza yılın üçüncü zammı

HABER MERKEZİ – BOTAŞ, Ocak ve Şubat aylarının ardından Mart tarifesinde de doğalgaza zam yaptı.

Doğalgaza bugünden itibaren geçerli olarak yüzde 1 oranında zam yapıldı.

Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ’nin (BOTAŞ) internet sitesinde, Mart ayına ilişkin yayımlanan tarife tablosuna göre, konut tüketicileri için gaz dağıtım şirketlerine uyguladığı satış fiyatı, Şubat’ta geçerli olan tarifeye göre yüzde 1 artışla 1000 metreküp doğalgaz için 1289 lira, ticarethane, sanayi ve elektrik üretim santralleri için ise 1444 lira olarak belirlendi.

BOTAŞ, doğalgazda fiyat tarifelerini aylık olarak açıklıyor.

Şirket, Ocak ve Şubat ayında da doğalgaz tarifesine yüzde 1 oranında zam yapmıştı.

‘Doğalgaz müjdesi otomatikleşen zamma dönüştü’

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, 2021 yılında doğalgaza üç kez zam gelmesine yaptığı yazılı açıklama ile tepki gösterdi.

Akın’ın açıklaması şöyle:

Karadeniz’deki doğalgaz rezerviyle ilgili vatandaş indirim müjdesini beklerken; 2021 yılının henüz ilk aylarında art arda zamlar adeta yağmur olup yağdı. Vatandaşa verilen doğalgaz müjdesi otomatikleşen zamma dönüştü. Vatandaş kombiyi açmaya korkar hale geldi. İki ayda üç kez zamlanan doğalgaz faturaları cepleri yakıyor. Müjde bekleyen vatandaş, zamlı faturalarla boğuşuyor. Doğalgazda henüz iki ay içeresinde bir oranlarıyla toplam üç kez zam yapılması iktidarın tepki yönetimi yaptığını da gösteriyor. İndirim müjdesi veren iktidar büyük zamların yaratacağı tepkiyi; peş peşe yapılan ve adeta otomatikleşen zamlarla yönetmeye çalışıyor. Ortada indirim de müjde de yok; ama her ay zamlanan faturalar var!


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Covid-19 pandemisi: Hastalığı atlatanların sayısı 90 milyon bandında
Sonraki Haber
‘Polis baskınında bebeğini düşürdü’ iddiası