Ana SayfaDünyaHol kampındaki IŞİD şebekelerine kapsamlı operasyon

Hol kampındaki IŞİD şebekelerine kapsamlı operasyon

HABER MERKEZİ – DSG, Hol kampında IŞİD adına cinayetler işleyenlere yönelik altı bin silahlı gücün katılımıyla operasyon başlattı. İkinci gününe giren operasyonda en az dokuz kişi tutuklandı.

Kuzey ve Doğu Suriye’de 61 bin kişinin tutulduğu ve IŞİD’li ailelerin örgütlenip cinayetler işlediği Hol kampına Demokratik Suriye Güçleri (DSG) kapsamlı operasyon düzenleniyor.

Dün başlayan ve bugün devam eden operasyona aralarında özel kuvvetlerin de bulunduğu altı bin gücün katıldığı açıklandı.

IŞİD adına kampta faaliyet yürüten ve cinayetlere karıştığı belirtilen kişilere yönelik operasyonda dün dokuz kişi tutuklandı.

Yılbaşından bu yana 47 cinayetin işlendiği kampta kavga, cinayet ve cinsel şiddettin önüne geçmek için başlatılan operasyonda tutuklananlardan birinin IŞİD için yeni militan topladığı belirtildi.

DSG tarafından yapılan açıklamada, “İnsani ve Güvenlik Operasyonu” adı verilen operasyonun planlandığı gibi sürdüğü belirtilerek, “İsimleri arananlar listesinde olanlar dahil IŞİD’le bağlantılı dokuz kişi tutuklandı. Tutuklananlardan biri, Ebu Saad el Iraki isimli, uzun zamandır IŞİD’e eleman topladığı belirlenen bir IŞİD üyesi” denildi.

Hol kampının kontrolünü elinde tutan DSG, kampta 62 bine yakın kişinin kaldığını, bunların arasında 16 bin aile olduğunu; ailelerin 2 bin 500’ünün IŞİD aileleri olduğunu duyurmuştu.

Öte yandan operasyonu yürüten birliklerin komutanı, “Kampta öldürülenler oldu. İşgal edilen bölgelere kaçanlar oldu. Herkesin sicil bilgilerini almak istiyoruz. IŞİD’liler gerçek bilgilerini vermiyor. Kimliklerini gizliyorlar. Bu yüzden herkesin DNA’sı, parmak izi alınıyor ve fotoğrafları çekiliyor” dedi.




Önceki Haber
Merkez'in yeni başkanı: Hemen faiz inecek önyargısı doğru değil
Sonraki Haber
Kazan Vadisi'ndeki köyler bir haftadır elektriksiz