Ana SayfaGüncelEmine Şenyaşar’ın eylemi beşinci günde: Nerede adalet?  

Emine Şenyaşar’ın eylemi beşinci günde: Nerede adalet?  

HABER MERKEZİ – Eşi ve iki çocuğu AKP’liler tarafından öldürülen Emine Şenyaşar ve ailesinin Urfa Adliyesi önündeki eylemi beşinci gününde. Adliyenin bahçesine alınmayan Emine Şenyaşar, “Adalet betonun altındaysa oradan çıkaracağım” dedi.

AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın koruma ve yakınları 24 Haziran 2018 seçimleri öncesi propaganda amaçlı gittikleri iş yerinde esnaf Hacı Esvet Şenyaşar ile çocukları Adil ve Celal Şenyaşar’ı öldürmüştü.

Ailesinden üç kişiyi kaybeden bir oğlu ise cezaevine konulan Emine Şenyaşar’ın adalet talebiyle oğlu Ferit Şenyaşar ile birlikte Urfa Adliyesi önündeki oturma eylemi beşinci gününe girdi.

Adliye bahçesine alınmadılar

Sabah erken saatlerde adliye önüne gelen Emine Şenyaşar ve saldırılardan yaralı kurtulan oğlu Ferit Şenyaşar, hafta sonu olduğu gerekçesiyle adliye bahçesine alınmadı.

Bunun üzerine bahçe dışında oturma eylemini gerçekleştiren aile, önünde oturdukları duvara saldırılarda yaşamını yitiren Hacı Esvet, Celal ve Adil Şenyaşar’ın fotoğraflarının yanı sıra “adalet” yazılı dövizler astı.

Ancak, adliye bahçesinde oturmalarına izin verilmeyen ailenin astığı fotoğraf ve dövizler de güvenlik tarafından izin verilmeyerek kaldırıldı.

Hastanede öldürülen Hacı Esvet Şenyaşar’ın kız kardeşi Yahser Akpolat da eyleme dahil oldu.

‘Nerede adalet?’

Mezopotamya Ajansı’nda yer alan habere göre tüm engellemelere rağmen eylemlerini sürdüreceklerini söyleyen Emine Şenyaşar, yargılama sürecindeki çarpıklıklara değindi.

Eşi ve çocuklarının Suruç Devlet Hastanesi’nde gözleri önünde katledildiğini hatırlatan Şenyaşar, “Hastane kayıtları nerede? Bu hastanenin doktorları, hemşireleri nerede? Hepsi istifa etti. İfadeleri nerede? Neden adalet sağlanmıyor? Burada savcı ile görüşmek istiyoruz. Ama bizle görüşmüyor. Ailem katledildi, üstüne oğlumu cezaevine koydular. Adalet betonun altındaysa, oradan çıkaracağım” dedi.

Savcı heyeti etkilemeye çalışıyor

Ferit Şenyaşar da dün Malatya 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın altıncı duruşmasına dikkat çekerek, “Yargı siyasi baskı altında” dedi.

Şenyaşar, şöyle devam etti:

Savcı karşı tarafın istediği gibi bir mütalaa hazırlamış. Bu mütalaayı heyete kabul ettirmek için siyasi baskı kurduğunu görüyoruz. Zaten bir tane tutuklu var. Bir an önce bu tutukluyu da serbest bırakıp, kardeşime de müebbet ceza vererek davayı kapatmak istiyorlar. Buna izin vermeyeceğiz.

Başsavcı ile görüşmek istiyoruz. Buraya gelen güvenlik amiri; ‘Başsavcı ile görüşmeniz mümkün değil’ diyor. Üç insanımız Suruç Devlet Hastanesi’nde vahşice katledildi. Babam linç edilerek katledildi. Bunlar Enver Yıldız’ın tape kayıtlarında mevcuttur. Hala hiçbir tutuklu yok, biz adalet istiyoruz. Adalet sağlanana kadar da annemle beraber bu adalet mücadelesini adliye önünde sürdüreceğiz.




Önceki Haber
Bir erkek evli olduğu kadın ile kızının olduğu evi ateşe verdi
Sonraki Haber
Vaka sayısı alarm verdi: İtalya yeniden 'kapanıyor'