Ana SayfaGüncelErdoğan: Mısır halkı bizimle ters düşmez

Erdoğan: Mısır halkı bizimle ters düşmez

HABER MERKEZİ – Mısır’la diplomatik temasların başlaması hakkında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Mısır halkı bizimle ters düşmez. Şu anda da atılan adımlar aslında bir geçici, sanki yanlışlığın tezahürü gibi geliyor bana” dedi.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bosna Hersek Devlet Başkanlığı Konseyi Başkanı Milorad Dodik ile bir görüşme gerçekleştirdi.

Görüşmenin ardından Erdoğan ve Dodik, ortak basın toplantısı düzenledi.

Toplantıda Doğu Akdeniz ve Covid-19 aşı çalışmaları ile ilgili açıklamalarda bulunan Erdoğan Mısır’la diplomatik temasların başlaması hakkında da konuştu.

“Mısır halkı bizimle ters düşmez” diyen Erdoğan şunları söyledi:

Mısır halkının bu noktada bizimle ters düşmesini düşünmüyorum. Mısır halkı bizimle ters düşmez. Şu anda da atılan adımlar aslında bir geçici, sanki yanlışlığın tezahürü gibi geliyor bana. Bunun yanında tabii yeni bir gelişme biliyorsunuz Suudi Arabistan’ın da yine burada, Yunanistan ile bir ortak tatbikat olayı söz konusu.

Bir diğer taraftan da Suudi Arabistan’ın şu anda Türkiye’den SİHA talebi var. O da son gelişmeler yani kimin eli kimin cebinde belli değil. Ben bölgede Türkiyesiz bir sürecin bu sularda ısınmaya fırsat vermez. Türkiye orada karar verici konumundadır, temennim odur ki ısınmadan, ılıman bir şekilde bu süreci geçmiş olalım.

Kahire-Ankara ilişkileri

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yaklaşık iki yıl önce ‘zalim’ dediği Mısır Devlet Başkanı Abdülfettah el Sisi’nin, Müslüman Kardeşler hareketinin lideri Muhammed Mursi’yi 2013’te darbeyle devirmesine Türkiye sert tepki koyduğu için son 8 yıldır Ankara-Kahire hattında diplomatik ilişkiler düşük profilli ilerliyordu.

İkili ilişkilerin yumuşayabileceğine ilişkin ilk sinyaller 2020’de Erdoğan’ın Türkiye ile Mısır istihbarat servisleri arasında görüşmeler olduğunu duyurmasıyla gelmişti.

Ardından Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Mısır ile diplomatik düzeyde ilişkilere başladıklarını açıklamıştı.

Çavuşoğlu’nun bu açıklamasına Mısır Dışişleri Bakanı Samih Şukri’den iki ülke arasındaki ilişkilerin normale dönebilmesi için Türkiye’nin Mısır’ın prensipleri ve hedeflerine uygun adımlar atması gerektiği yanıtı gelmişti.

  Türkiye ve Mısır'ın yakınlaşması Yunanistan'ı harekete geçirdi
  Çavuşoğlu: Mısır ile diplomatik temaslarımız başladı
  Mısır'dan Türkiye ile 'normalleşme' için koşul



Önceki Haber
Son 24 saatte 16 bin 749 vaka, 71 can kaybı
Sonraki Haber
Trans kadın Miraş Güneş cinayetinde üç tutuklama