Ana SayfaGüncelErdoğan: Şehirlerdeki mevcut uygulama bir süre daha sürecek

Erdoğan: Şehirlerdeki mevcut uygulama bir süre daha sürecek

HABER MERKEZİ – Kabine toplantısının ardından konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, il bazındaki Covid-19 önlemleriyle ilgili “Şehirlerimizdeki mevcut uygulamayı bir süre daha sürdürme kararı aldık” dedi. Erdoğan, kısa çalışma ödeneği uygulamasının da Mart sonunda biteceğini söyledi.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kabine toplantısının ardından açıklamalarda bulundu.

Bugüne kadar yapılan aşı sayısının 11 milyon 500 bine ulaştığının bilgisini veren Erdoğan, “Yerli aşı hazır hale gelene kadar yurt dışından aşı tedarikini sürdüreceğiz” dedi.

Kısa çalışma ödeneği uygulamasını Mart sonunda bitireceklerini söyleyen Erdoğan, “Bu yıl üreticilerimize yapacağımız tarımsal destek ödemesi tutarı 24 milyar liradır” diye konuştu.

“Vaka, ağır hasta ve vefat sayılarını belli bir rakamın altına düşürmemiz gerekiyor” diyen Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü:

Yeni normalleşme tedbirlerini sizlerle paylaşırken şehirlerin tedbirlere uyma derecelerinde gelecekte hangi sınıflarda yer alacaklarına kendileri belirleyeceklerini söylemiştik.

Şehirlerimizdeki mevcut uygulamayı bir süre daha sürdürme ve gelişmeleri yakın takip etme kararı aldık.

Milletimizin yeni normalleşmenin ilk heyecanıyla kurallara riayet konusunda yeterli dikkati gösteremediğini düşünüyorum. Bundan sonra çok daha bilinçli ve dikkatli davranarak bu meselenin üstünden hep birlikte geleceğiz.

Tedbirlere uymamamız halinde yeniden kısıtlamaların, yasakların gelmesinin kaçınılmaz olduğunu bir kez daha hatırlatmak istiyorum.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Urfa'da Suriyeli kadının cesedi yol kenarında yanmış halde bulundu
Sonraki Haber
Mevcut en güncel haber.