Ana SayfaGüncelErmenilere hakaret eden Murat Övüç’e ceza yok

Ermenilere hakaret eden Murat Övüç’e ceza yok

HABER MERKEZİ – Sosyal medyada yayınlar yapan Murat Övüç isimli şahıs, Ermenilere ‘pislik’ diyerek hakarette bulunduğu için yargılandığı davada beraat etti.

Sosyal medyada yayınlar yapan Murat Övüç hakkında, bir videoda “Seni pis Ermeni seni… Siz Ermeniler pisliksiniz!” demesinin ardından 9 aydan 1 yıl 6 aya kadar hapis istemiyle dava açılmıştı.

“Halkın bir kesimini ırk temelli aşağılamak”tan İstanbul 14’üncü Asliye Ceza Mahkemesi’nde yargılanan Övüç, bugün karar duruşmasına çıktı.

Agos’ta yer alan habere göre duruşmaya müşteki (şikayetçi) olarak avukat Simon Çekem katıldı.

Savunma yapan Murat Övüç, “Videonun tamamı incelendiğinde Türkiye’deki Ermenilerin benim kardeşim olduğunu, onlara yönelik bir söylemim olmadığı anlaşılacaktır. Sözlerim Kim Kardashian isimli televizyon yıldızına yöneliktir. Bu şahıs köklerimize ve Osmanlı’ya hakaret ettiği için böyle bir tepki verdim. Suçlamaları kabul etmiyorum” ifadelerini kullandı.

Avukat Simon Çekem ise sanığın “Pis Ermeniler” diyerek suç işlediğini belirterek, “‘Falanca insan pistir’ dememiştir. Paylaşım içeriği açıktır. Sanığın cezalandırılmasını talep ediyorum” diye konuştu.

Hakim, sanık Murat Övüç’ün beraatine karar verdi.




Önceki Haber
Melek Hıldır'a tahliye yok, duruşma ertelendi
Sonraki Haber
Kayyum Safitürk Davası: Sekiz kişi hakkında beraat kararı