Ana SayfaDünyaFloyd’un ailesine 27 milyon dolar tazminat ödenecek

Floyd’un ailesine 27 milyon dolar tazminat ödenecek

HABER MERKEZİ – ABD’de polis tarafından katledilen siyah George Floyd’un ailesinin dava açtığı Minneapolis Belediyesi, 27 milyon dolar tazminat ödemeyi kabul etti.

ABD’nin Minneapolis eyaletinde 25 Mayıs 2020’de bir polis kontrolü sırasında boynuna basılması sonucu yaşamını yitiren George Floyd’un ölümüne sebep olan polis Derek Chauvin hakkında açılan dava devam ediyor.

Süreç devam ederken Floyd’un ailesi Minneapolis Belediyesi’ne yönelik açtığı davadan sonra uzlaşmaya vardı.

Ailenin avukatının açıklamasına göre Minneapolis Belediyesi tarafından Georg Floyd’un ailesine 27 milyon dolar tazminat ödenecek.

Bu miktar benzeri davalara kıyasla uzlaşma yoluyla verilen en yüksek miktarlar arasında yer alıyor.

Öte yandan Floyd’un ailesi Minneapolis Belediyesi’nin yanı sıra Floyd’u yere yüzüstü yatırdıktan sonra boynuna basması sonucu ölümüne neden olan Derek Chauvin ile diğer polisleri de dava etmişti.

Salı günü başlayan davada Chauvin’in ölüme sebebiyet vermekten yargılanmasına devam ediliyor.

ABD’de geçen eylül ayında da benzer bir davada siyah bir aileye 12 milyon dolar tazminat ödenmişti.

Louisville Belediyesi, Breonna Taylor adlı genç bir kadının polis baskını sırasında evinde öldürülmesi nedeniyle bu miktarı ödemeyi kabul etmişti.

Her iki vakada da ailelerin avukatlığını Ben Crump yapmıştı.

Crump, tazminatların ırkçı suçlarla mücadelede önemli bir mesaj olduğunun altını çizdi.

Ne olmuştu?

ABD’nin Minnesota eyaletinin Minneapolis kentinde, 25 Mayıs 2020’de Derek Chauvin isimli beyaz bir polis, gözaltına alarak yere yatırdığı 46 yaşındaki George Floyd’u boynuna diziyle bastırarak öldürmüştü.

Sosyal medyada yayılan video görüntülerinde Floyd’un “Nefes alamıyorum” sözlerine rağmen polisin şiddetini sürdürmesi infiale yol açmıştı.

Floyd’un bağımsız otopsi raporunda da “nefes alamadığı” için öldüğü ortaya çıkmıştı.

Floyd’u öldüren Chauvin ile gözaltı işlemi sırasında yanında bulunan Thomas Lane, Tou Thao ve Alexander Kueng isimli polisler görevden alınmıştı.

Cinayete yardım ve yataklıktan yargılanan Thomas Lane, Tou Thao ve Alexander Kueng kısa bir süre sonra kefaletle serbest bırakılmıştı.

Floyd’u öldüren polis Chauvin de 7 Ekim’de 1 milyon dolar kefaletle serbest bırakılmıştı.

Öte yandan George Floyd’un öldürülmesinin ardından ABD’nin neredeyse tamamında haftalarca süren ırkçılık karşıtı protestolar düzenlenmişti.




Önceki Haber
Kadın cinayeti: Serhat Kantaş, Bensu Narlı'yı evinde öldürdü
Sonraki Haber
81 yaşındaki hasta tutuklu Ahmet Karaş'ın durumu giderek ağırlaşıyor