Ana SayfaGüncelGergerlioğlu Newroz’dan seslendi: Zorba yargı kararını tanımıyoruz

Gergerlioğlu Newroz’dan seslendi: Zorba yargı kararını tanımıyoruz

HABER MERKEZİ – Gebze’deki Newroz kutlamalarına Meclis’te sürdürdüğü ‘Adalet Nöbeti’nden katılan HDP’li Ömer Faruk Gergerlioğlu, “Meşru bir direniş içindeyiz. Zorba yargı kararını tanımıyoruz. Bu karar halkın değil, tek adamın kararıdır. Biz bir onuru iradeyi temsil ediyoruz” dedi.

Kocaeli’nin Gebze ilçesinde bulunan Mevlana Kapalı Semt Pazarı’nda “Newroz ateşiyle direnelim, özgürleşelim” şiarıyla kutlanan Newroz binlerce kişinin katılımıyla başladı.

Vekilliği düşürülen HDP’li Ömer Faruk Gergerlioğlu, Newroz kutlamalarına Meclis’te sürdürdüğü ‘Adalet Nöbeti’nden seslendi.

Gergerlioğlu, Kocaeli’nde bulunan yurttaşların Newroz’unu kutlayarak, “Siz orada Newroz ateşini yaktınız, biz Ankara’da milletin kalbinde Meclis’te direnişin ateşini yaktık” dedi.

Milletin Meclisi’nde, milletin kalbinde bağrında direniyoruz sizin adınıza değerli kardeşleri. Bu ülkede iktidar yargıyı sopa olarak kullanıyor. KHK’yla yüzbinlerce kişiyi bir sivil ölüme bir soykırım uğrattıkları yetmiyormuş gibi bununla kalmadılar, ülkede demokrasi ve hukukun zerresini bırakmadılar.

Bundan yıllar önce Şerafettin Elçi, ‘Ben bir Kürdüm ve bu ülkede Kürtler var’ dediği için hapse attılar. Bu gün biz bu ülkede barıştan başka çare yoktur. Bizi vekillikten atıyorlar, cezaevine atmaya çalışıyorlar. Bu ülkede değişen hiç bir şey bırakmamaya çalışıyorlar. Ama biz bunu kabul etmiyoruz ve sonuna kadar direneceğiz.

‘Zorba yargı kararını tanımıyoruz’

Ülkenin her yerinde Newroz’un kutlandığını belirten Gergerlioğlu, “Kardeşliği adaleti örmektedir. Tüm güç ve neşesiyle halaylar çekmektedir. Tüm kötülüklere rağmen bugün yüzünüz gülsün yoldaşlar. Evet belki vekilliğim zorla elimden alındı. Ama bilin ki biz koltukların vekili değiliz. Kalplerin vekiliyiz. Biz gönüllerin vekiliyiz. İstedikleri kadar kağıt üzerinde vekillikten atsınlar. Biz yine milletin vekiliyiz. Bunu herkes çok iyi bilsin” ifadelerine yer verdi.

Yurttaşların hakkını hukukunu korumaya devam edeceğini vurgulayan Gergerlioğlu, şunları söyledi:

Bize gelen destek çok yoğun. Direnişimiz devam ediyor. Vekilliğimizi kağıt üzerinde düşürdüler ama yurttaşları vicdanı yanımızda. Meşru bir direniş içindeyiz. Zorba yargı kararını tanımıyoruz. Bu karar halkın değil, tek adamın kararıdır. Biz bir onuru iradeyi temsil ediyoruz.

‘Adalet nöbetini duyurun’

Gergerlioğlu, Newroz’un yeni bir uyanış olduğunu kaydetti.

Newroz bizi bir taraftan da karanlık ortamda tutmaya çalışanlara karşı direnişimizdir. Bize diz çöktüremediler. Kürt halkının kimliğini ve varlığını yok edemediler. Biz bütün kötülüklere rağmen barışı savunmaya devam edeceğiz. Ve barışı sağlayacağız. Zorluklar yaşıyoruz ama halkımız yanımızdadır. Tüm kötülüklere rağmen bugün yüzünüz gülsün.

Vekilliği süresince bütün yurttaşların yanında yer aldığını dile getiren Gergerlioğlu, “Kimseden korkmadık. Yeter ki zulüm bitsin dedik. Bunlardan dolayı bu cezayı verdiler. Biz sonuna kadar halkımızın yanında yer alacağız. Bize destek verin, Adalet nöbetini duyurun” dedi.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Yenikapı’dan yanıt verdiler: Teslim olmayacağız
Sonraki Haber
Mevcut en güncel haber.