Ana SayfaGüncelGergerlioğlu’ndan Bahçeli’ye: Soyadımı bile yanlış yazan birine diyecek bir şey yok

Gergerlioğlu’ndan Bahçeli’ye: Soyadımı bile yanlış yazan birine diyecek bir şey yok

HABER MERKEZİ – MHP lideri Bahçeli’nin kendisi için söylediği “Yer yatağı ile beraber Meclis’in kapısına konulmalıdır” sözlerine cevap veren Gergerlioğlu, “Hiç kimse milletin meclisinden milletin bir ferdini kovamaz. Böyle bir yetkisi olamaz, bir yere de talimat veremez” ifadelerini kullandı.

MHP Genel Başkanı Bahçeli, vekilliği düşürüldükten sonra Meclis’te direnişe geçen HDP’li Gergerlioğlu’nu hedef alarak, “Bu sineye çekilecek bir şey değildir. Şayet TBMM Başkanı’nın yetkisi bu konuda sınırlıysa, süratle hazırlanacak bir maddelik kanun teklifinin Genel Kurul’da kabulüyle birlikte Gergerlioğlu’nun yer yatağı ile beraber Meclis’in kapısının önüne koyulması mümkündür ve konu acildir” demişti.

Bahçeli’nin bu sözlerine yanıt veren Gergerlioğlu, “Ama ben hakaret etmiyorum, ben kimseye hakaret etmem. Ben insan hakları savunucusuyum. Ben milletvekilliği gasp edilmiş ve bundan dolayı milletin iradesine, milletin vicdanına, Anayasaya sığınmış ve bir kararı Anayasa Mahkemesi’nden bekleyen bir kişiyim” dedi.

Mezopotamya Ajansı’na konuşan Gergerlioğlu şunları söyledi:

Hiç kimse milletin meclisinden milletin bir ferdini kovamaz. Böyle bir yetkisi olamaz, bir yere de talimat veremez. Açık bir yargı sopası ile verilen bu karar ve cezaevine atılmak istenmem, siyasi bir karardır. Bunu kamuoyu çok iyi bir şekilde bilmektedir. Kararın haksızlığı konusunda herkes mutabıktır.

Bir de Bahçeli’ye şunu hatırlatmak isterim: Uygur Türkleri konusunda iki buçuk yıldır çok yoğun gayret sarf etmiş, bu soykırıma ses yükseltmiş bir milletvekili olarak kendilerinden bu konuda bir kelime beklerdik. Çin devletine çıtını çıkaramayanlar zorbalıkla vekilliği düşürülmüş bir kişinin meclisten çıkmasını istiyor. Kalksın Çin devletine tek bir kelime etsin ondan sonra konuşsun.

‘Soyadımı bile yanlış yazan birine diyecek bir şey yok’

Bahçeli’nin soyadını yanlış yazdığını da belirten Gergerlioğlu, “Bahçeli soyadımı iyi öğrenerek bir tweet atsın. Benim soyadım Gergeroğlu değil, Gergerlioğlu. Bunu bile yanlış yapan birisine diyecek çok fazla bir şeyim yok” dedi ve şunları ekledi:

Ayrıca sosyal medya üzerinden talimat yağdıran, toplumu geren ve nefret duyguları saçan bu kişiye de insan hakları ve hukuku hatırlatıyorum, demokrasi ve özgürlükleri hatırlatıyorum. Bu toplumda nefret saçarak, milletin fertlerini meclisten kovalamaya çalışarak talimat vererek hiç iyi bir yere gitmezsiniz.




Önceki Haber
Tekirdağ'dan Iğdır'a Newroz coşkusu: Mücadeleyi büyütelim
Sonraki Haber
Kadınların öfkesi sokakta: Öldürülen her kadının suçlusu fail kadar devlettir