Ana SayfaPolitikaHDP: AKP-MHP erkek ittifakı kadınlar nezdinde feshedilmiştir

HDP: AKP-MHP erkek ittifakı kadınlar nezdinde feshedilmiştir

HABER MERKEZİ – Türkiye’nin İstanbul Sözleşmesi’nden çekilmesine tepki gösteren HDP Kadın Meclisi, “Haklarımızı ve kazanımlarımızı bir kararname ile ortadan kaldırmak isteyen AKP-MHP erkek ittifakı kadınlar nezdinde feshedilmiştir!” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, uzun bir süredir hedefine aldığı İstanbul Sözleşmesi’nden ayrılma kararını imzalamasına tepkiler gelmeye devam ediyor.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kadın Meclisi de İstanbul Sözleşmesi’nin Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile feshedilmesine ilişkin yazılı açıklama yaptı.

“AKP-MHP erkek ittifakı kadınlar nezdinde feshedilmiştir” başlıklı açıklamada, “Her gün en az 3 kadının katledildiği, yaşamın her alanında şiddetin her türlüsüne maruz kaldığı bir süreçte, Türkiye, Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile darbe yaparak kadına yönelik şiddeti önlemede devlete sorumluluk yükleyen İstanbul Sözleşmesi’nden imzasını çekti” denildi.

AKP-MHP erkek ittifakının kadın düşmanlığının bu kararla tescillendiği vurgulanan açıklamada, “Meclis’te tüm partilerin ortak kararı ile 2011 yılında imzalanan İstanbul Sözleşmesi’ni ortadan kaldırmak eril tahakkümcülüğün bir darbesidir” ifadelerine yer verildi.

İmzadan geri çekilmenin “Tek adam rejiminin ilk adımları” olarak yorumlandığı açıklamanın devamında şunlara yer verildi:

Bu kararname, kadına yönelik şiddetin önünü açmaktadır, kadın katliamlarını meşrulaştırmaktadır, mülteci ve göçmen kadınların yaşam hakkını gasp etmektedir, kadın erkek eşitliğini reddetmektedir, kadına yönelik her türlü şiddeti, mobbingi, eşitsizliği onaylamakta ve kadına yönelik şiddet uygulayan erkeği korumaktadır. Kadın özgürlük mücadelesine ve kazanımlarına darbe yapmaktadır.

Kadın mücadelesi ve kadın dayanışmasından aldığımız güçle buradan tek adam hep adam rejimine sesleniyoruz; Kadın kazanımlarımızdan ve haklarımızdan asla vazgeçmeyeceğiz. İstanbul Sözleşmesi’nden çekilmek isteyenlere karşı 8 Mart’tan aldığımız coşku ve umut ile bir kez daha sesimizi en güçlü şekilde Newroz alanlarından yükselteceğiz. Partimize yönelik saldırılara karşı olduğu gibi İstanbul Sözleşmesi’nden vazgeçemeyeceğimizi Newroz alanlarından haykıracağız.

Haklarımızı ve kazanımlarımızı bir kararname ile ortadan kaldırmak isteyen AKP-MHP erkek ittifakı kadınlar nezdinde feshedilmiştir!


  Türkiye İstanbul Sözleşmesi'nden ayrıldı

PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Kanada Başbakanı'ndan Newroz kutlaması
Sonraki Haber
İstanbul’da Newroz coşkusu: On binler Yenikapı’da