Ana SayfaGüncelHDP, Almanya AB Bakanı Roth ile görüştü

HDP, Almanya AB Bakanı Roth ile görüştü

HABER MERKEZİ – HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Mithat Sancar, Almanya Federal Hükümeti AB Bakanı Micheal Roth ile görüştü. Görüşmede muhalefet üzerindeki baskılar ile AİHM’nin Demirtaş kararının ele alındığı bildirildi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Mithat Sancar, Almanya Federal Hükümeti Avrupa Birliği (AB) Bakanı Micheal Roth ile online bir görüşme gerçekleştirdi.

Görüşmede, HDP Dış İlişkiler Komisyonu’ndan Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı Feleknas Uca ve Berlin Temsilcisi Leyla İmret de yer aldı.

Görüşmede Buldan ve Sancar, AKP iktidarının başta HDP olmak üzere bütün muhalif kesimlere yönelik yoğun baskılarına dikkat çekti.

AİHM Büyük Daire’nin Selahattin Demirtaş kararının uygulanmasının Türkiye’de demokrasi adına önemli bir dönüm noktası olacağını belirten Buldan ve Sancar, bugün başlayan Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi toplantısından bu yönde görüş çıkması gerektiğini ifade etti.

Almanya Federal Hükümeti AB Bakanı Roth ise Almanya Federal Hükümeti olarak Türkiye’de yaşanan anti demokratik uygulamaları çok yakından takip ettiklerini belirterek, insan hakları ve demokrasi konularında hiçbir şekilde taviz vermeyeceklerini vurguladı.


Mezopotamya Ajansı



Önceki Haber
Ankara'da HES kodu zorunluluğu
Sonraki Haber
Son 24 saatte 13 bin 755 kişiye 'Corona' tanısı