Ana SayfaGüncelHDP basın çalışanı: Zorla alıkonulup, darp ve tehdit edildim

HDP basın çalışanı: Zorla alıkonulup, darp ve tehdit edildim

HABER MERKEZİ – HDP Van İl Örgütü’nün basın birimi çalışanı Sezer Tartan, kendilerini “polis” olarak tanıtan kişilerce kaçırıldığını, darp ve tehdit edildiğini söyledi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Van İl Örgütü’nün Basın ve Bilgi İşlem Birimi çalışanı Sezer Tartan, 12 Mart Cuma günü kaçırılarak bir süre alıkonulduğunu belirtti.

Kendilerini “polis” olarak tanıtan kişilerce zorla bir araca bindirildiğini söyleyen Tartan, araç içerisinde darp ve tehditlere maruz kaldıktan bir süre sonra serbest bırakıldığını ifade etti.

Yaşadıklarını Mezopotamya Ajansı’na anlatan Tartan, Cuma akşamı saat 19.00 sıralarında Elmalı mahallesinde evine doğru yürüdüğü sırada daha önce hiç görmediği iki kişinin arkasından kendisine seslendiğini belirtti.

Tartan, bu esnada yanına beyaz bir araçla bir kişinin daha geldiğini aktardı. Gelen kişilerin kendisiyle konuşmak istediğini paylaşan Tartan, şunları söyledi:

Onları tanımadığımı ve konuşacak bir şeyimin olmadığını söyledim. Zorla araca bindirmek istediler. Yardım çağırmak için bağırınca beni yumruklamaya başladılar. Araca bindirir bindirmez de kapıları kilitlediler. Telefonumu zorla elimden alıp kapattılar. Olay Kanal Yolu üzerinden yaşandı. Belediye Garajı’na kadar götürdüler.

Kendilerini ‘Devletin görünmeyen yüzü’ olarak da tanıtan bu kişilerin kendisine ‘birlikte çalışmayı’ teklif ettiklerini aktaran Tartan, şöyle devam etti:

İsim yazan yeri kapatarak üzerinde ‘polis’ yazılı kart gösterdiler. ‘Biz seni tanıyoruz, biz devletiz, biz polisiz’ dediler. Yaptıklarının suç olduğunu ve derhal serbest bırakmalarını söylemem üzerine yine hırpalamaya ve tehdit etmeye başladılar.

Tehdit edilmiş

Kaçırıldığı kişilerce kendisine ‘İstersen sana her türlü imkanı sağlarız. Seni memur yaparız’ şeklinde sözler verildiğini de belirten Tartan, sonrasında yaşananları şu sözlerle anlattı:

Hiçbir şey istemediğimi söyledim. Beni bir daha rahatsız etmemelerini söyledim. Bir süre sonra mahalleye yakın bir yerde bıraktılar. Bu sırada Pazartesi gününe kadar bana ‘süre’ verdiklerini söylediler. ‘Ya isteklerimizi kabul edersin ya da senin başına her türlü kötülüğü getirebiliriz. Seni nasıl kaçırdığımız gördün. Biz devletiz, her türlü sana ulaşırız. Ya bizimle çalışırsın ya da seni hep böyle rahatsız ederiz’ dediler.

Kentte geçtiğimiz yıl da HDP Parti Meclisi ve Gençlik Yürütme Kurulu üyesi Hatice Büşra Kuyun kendilerini yine ‘polis’ olarak tanıtan kişilerce kaçırılmış ve tehdit edilmişti.

Kuyun’un yaptığı suç duyurusu hakkında takipsizlik kararı verilirken, araç plakasının ise sahte olduğu ortaya çıkmıştı.




Önceki Haber
Mısır'dan Türkiye ile 'normalleşme' için koşul
Sonraki Haber
Polis motorunun çarptığı çocuk yaşamını yitirdi