Ana SayfaGüncelHDP binasının bulunduğu sokak polislerce kapatıldı

HDP binasının bulunduğu sokak polislerce kapatıldı

HABER MERKEZİ – HDP Van İl Örgütü binasının bulunduğu sokağın polis tarafından bariyerlerle kapatılması üzerine milletvekilleri Murat Sarısaç ve Muazzez Orhan, valilik binası önünde eylem başlattı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Van İl Örgütü binasının bulunduğu Nacibey Sokağı sabah saatlerinde polis tarafından bariyerlerle kapatıldı.

Kent milletvekilleri Murat Sarısaç ve Muazzez Orhan ile partililer, sokağı kapatan ve yaya girişine izin vermeyen polislere tepki gösterdi.

Bina çevresindeki polis ablukası sürerken, HDP’li vekiller, kentte her 15 günde bir “eylem ve etkinlik” yasağı ilan eden valiliğin bulunduğu binanın önüne geçti.

Mezopotamya Ajansı’nda yer alan habere göre yetkililerle görüşme talepleri reddedilen Sarısaç ve Orhan, Van Valiliği binası önünde polisler tarafından kalkanlarla çembere alındı.

Haber takibi yapan gazeteciler de alandan uzaklaştırıldı.

Duruma tepki gösteren Sarısaç, “5 yıldır bu kentte yasaklar var ve halk iradesi gasp ediliyor” dedi.

Kentin ekonomik verilerde son sıralarda yer aldığına dikkat çeken Sarısaç, “Ekonomik, sosyal, kültürel ve her anlamda çökertilmiş bir Van var. Hiçbir şekilde bunların hukuksuzluklarına boyun eğmeyeceğiz” diye konuştu.

Valinin kendilerine açıklama yapmak zorunda olduğunu vurgulayan Sarısaç, “Yoksa burada oturmaya devam edeceğiz” diye ekledi.

HDP’li vekillerin valilik binası önündeki bekleyişi sürüyor.

HDP’den çağrı

Öte yandan HDP Van İl Örgütü, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “Partimizin il binasının girişinin olduğu sokak yaya girişi ve trafiğe polislerce kapatılmış halkın partisine ulaşması engellenmiştir. Vekillerimiz, il ve ilçe yönetimlerimiz il binamızda beklemektedir. Tüm halkımızı partimizin il binasına davet ediyoruz” çağrısı yapıldı.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Avrupa Konseyi'nden üye ülkelere 'İstanbul Sözleşmesi' çağrısı
Sonraki Haber
Makbule Sarı’yı öldüren erkeklere ağırlaştırılmış müebbet