Ana SayfaGüncelHDP’den Merve Kavakçı hatırlatması: Dünün mağdurları bugünün zalimlerine dönüştü

HDP’den Merve Kavakçı hatırlatması: Dünün mağdurları bugünün zalimlerine dönüştü

HABER MERKEZİ – HDP’li Ömer Faruk Gergerlioğlu ve yıllar önce Merve Kavakçı’nın Meclis’ten zorla çıkarılmaya çalışıldığı görüntüleri yan yana getiren HDP, “Dünün mağdurları bugünün zalimlerine dönüştü” ifadelerini kullandı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun vekilliği, hakkındaki kesinleşmiş yargı kararının TBMM Genel Kurulu’nda okunmasıyla düştü.

Kararı tanımadığını belirten Gergerlioğlu, “Hiçbir yere gitmiyorum” diyerek Meclis’i terk etmezken, kısa bir süre sonra Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, HDP’nin kapatılması istemiyle Anayasa Mahkemesi’nde (AYM) dava açtı.

Gergerlioğlu’nun partililerle birlikte başlattığı oturma eylemi Meclis’te sürüyor.

Sabah saatlerinde milletvekillerini CHP Konya Milletvekili Abdüllatif Şener ziyaret etti.

Şener, hem Gergerlioğlu’nun milletvekilliğinin düşürülmesi hem de kapatma davasının açılması konusunda HDP’ye geçmiş olsun dileklerini iletti.

Öte yandan HDP, sosyal medya üzerinden paylaştığı video ile Merve Kavakçı ile Gergerlioğlu’na yaşatılan süreçleri karşılaştırdı.

Kavakçı ile Gergerlioğlu’nun Genel Kurul’dan zorla çıkarılmasına ilişkin görüntüleri paylaşan HDP’nin paylaşımı şöyle:

Merve Kavakçı, 28 Şubat’tan iki yıl sonra 1999 seçimlerinde Fazilet Partisi’nden İstanbul milletvekili olarak Meclis’e girmişti.

Kavakçı, yemin törenine başörtülü geldiği için hedef alınmış, Meclis’ten çıkarılmış, dokunulmazlığı kaldırılmış, vatandaşlıktan çıkarılmıştı.

2017’nin Temmuz ayında Kavakçı’nın 13 Mayıs 1999 tarihinde vatandaşlığının düşürülmesine ilişkin kararın kaldırıldığı duyurulmuştu. Karar Resmi Gazete’de de yayımlanmıştı.

Ardından Kavakçı, Kuala Lumpur Büyükelçiliği’ne getirilmişti.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Die Linke'den Merkel'e HDP konusunda 'inisiyatif al' çağrısı
Sonraki Haber
Mevcut en güncel haber.