Ana SayfaGüncelHDP’li eşbaşkanlara tahliye

HDP’li eşbaşkanlara tahliye

HABER MERKEZİ – HDP Diyarbakır İl Eşbaşkanları Zeyyat Ceylan ve Hülya Alökmen’in, tutuklu yargılandıkları davada tahliyelerine karar verildi. Öte yandan Newroz kutlamaları öncesi İstanbul ve Adana’da yapılan ev baskınlarında gözaltına alınan 26 kişiden beşi tutuklandı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Diyarbakır İl Eşbaşkanları Hülya Alökmen Uyanık ve Zeyyat Ceylan, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen bir soruşturma kapsamında 22 Ekim 2020’de parti binalarına düzenlenen polis baskınının ardından gözaltına alınıp tutuklanmıştı.

HDP’li eşbaşkanlar hakkında “örgüt üyesi olmak” ve “örgüt propagandası yapmak” iddiasıyla açılan davanın ikinci duruşması, Diyarbakır 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapıldı.

Mahkeme, Ceylan ve Alökmen’in tahliye edilmesine karar verdi.

Adana ve İstanbul’da beş tutuklama

Öte yandan Adana Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen bir soruşturma kapsamında geçtiğimiz Cuma günü yapılan ev baskınlarında gözaltına alınan 15 kişi, emniyet işlemlerinin ardından Adana Adliyesi’ne sevk edildi.

Savcılıkça ifadeleri alınan 15 kişi, “örgüt üyesi olmak” ve “örgüt propagandası yapmak” iddialarıyla tutuklanma talebiyle Adana Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edildi.

Mahkemeye çıkarılan dört kişi, aynı suçlamalarla tutuklanırken, iki kişi de ev hapsine alındı. Dokuz kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

20 Mart’ta gerçekleştirilen İstanbul Newrozu öncesi HDP ilçe eşbaşkanlarının da aralarında bulunduğu 11 kişi gözaltına alınmıştı.

Dört gündür gözaltında olan 11 kişi, dün emniyet ifadelerinin ardından Çağlayan’da bulunan İstanbul Adliyesi’ne getirildi.

Savcılık ifadeleri tamamlanan 11 kişiden dördü tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edilirken, yedi kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Mahkemeye tutuklama istemiyle sevk edilen dört kişiden Baran Sümbül tutuklandı.




Önceki Haber
Selçuk: Salgın bitse de uzaktan eğitim kalıcı olacak
Sonraki Haber
AKP'li Ünal'dan kabine değişikliği açıklaması