Ana SayfaPolitikaHDP’li kadınlar ‘Kadın Yoksulluğu’ için alanlara çıkıyor

HDP’li kadınlar ‘Kadın Yoksulluğu’ için alanlara çıkıyor

HABER MERKEZİ – HDP Kadın Meclisi, ‘Kadın Yoksulluğu’ programının startını 5 Nisan’da verecek. HDP’li kadınlar ayrıca İstanbul Sözleşmesi için de alanlarda olacak.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kadın Meclisi, 27 Mart’ta Eş Genel Başkan Pervin Buldan başkanlığında bir araya gelerek, yeni yol haritasını belirledi.

Meclis toplantısında PKK Lideri Abdullah Öcalan üzerindeki tecrit, Türkiye’nin İstanbul Sözleşmesi’nden çekilme kararı ve devam eden “Herkes için Adalet” kampanyası başta olmak üzere birçok gündem masaya yatırıldı.

Toplantı sonrası açıklanan yol haritasında, HDP Kadın Meclisi’nin 10 Şubat’ta başlattığı “Herkes için Adalet” kampanyası kapsamında yürüttüğü “Kadınlar İçin Adalet” programının ikinci ayağını 5 Nisan’da İstanbul’da gerçekleştireceği bir toplantıyla duyuracağı aktarıldı.

Kampanya, “Kadın Yoksulluğu” başlığı ile sürdürülecek.

Mezopotamya Ajansı’ndan Zemo Ağgöz’ün haberine göre “Kadın Yoksulluğu” programının startı, 5 Nisan’da Ege’de verilecek.

Kampanya kapsamında toplumun tüm kesiminden kadınlarla buluşmayı hedefleyen Kadın Meclisi, her bölgenin özgünlüğüne göre buluşmalar düzenlemeyi planlıyor.

İstanbul Sözleşmesi için alanlarda olunacak

HDP’li kadınlar, Türkiye’nin İstanbul Sözleşmesi’nden çekilme kararına karşı da mücadele kararı aldı. HDP, sözleşmeden çekilme kararının iptali için önümüzdeki günlerde Danıştay’da dava açacak.

İstanbul Sözleşmesi kapsamında çeşitli kadın kurumlarıyla görüşmelerini sürdürecek olan HDP Kadın Meclisi, önümüzdeki günler için çeşitli eylem ve etkinlikler kapsamında kadın yürüyüşleri ve mitingler düzenlemeyi de hedefliyor.

Ayrıca Kadın Meclisi, geçtiğimiz günlerde “Herkes için Adalet” kampanyası kapsamında DEVA Partili kadınlarla görüşmüştü.

Kadın Meclisi, bu ziyaretleri diğer muhalefet partileri ile de gerçekleştirecek. Bu konuda bir takvim oluşturan Kadın Meclisi, birçok kadın örgütüyle de temaslarını sürdürecek.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
'Game of Thrones'un yaratıcısından Türkiye’nin İstanbul Sözleşmesi’nden çekilmesine tepki
Sonraki Haber
Mevcut en güncel haber.