Ana SayfaEkonomiİddia: Hakan Atilla istifa edecek

İddia: Hakan Atilla istifa edecek

HABER MERKEZİ – ABD’de görülen Halkbank davasında hapis yatan Borsa İstanbul Genel Müdürü Mehmet Hakan Atilla’nın istifa edeceği ileri sürüldü. Hamlenin ABD Başkanı Joe Biden ile ilişkileri düzeltmek için bir adım olabileceği düşünülüyor.

Halkbank Genel Müdür Yardımcı iken gittiği Amerika Birleşik Devletleri’nde (ABD) tutuklanan ve 28 ay cezaevinde tutuklu kalan Hakan Atilla, cezasının ardından 2019 Temmuz ayında Türkiye’ye döndü.

Eski Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın çiçeklerle karşıladığı Atilla, Türkiye’ye dönüşünün üzerinden üç ay geçmeden 22 Ekim 2019 tarihinde Borsa İstanbul Genel Müdürlüğü’ne atandı.

Yönetim kurulu üyeleriyle birlikte aldığı 18 bin TL’lik huzur hakkıyla gündeme gelen Atilla’nın şu an kendi isteği ile bir ay izne ayrıldığı öğrenildi.

Bloomberg’in haberine göre Hakan Atilla, 26 Mart’taki Borsa İstanbul Genel Kurulu öncesi istifasını açıklayacak.

Atilla: İddialara cevap vermek anlamlı değil

Konuya ilişkin Oda TV’ye konuşan Hakan Atilla, “İzne ayrıldım. İzin kararı şahsıma ait, dava veya başka konularla alakası yok” dedi.

İstifa iddiasının sorulması üzerine de Hakan Atilla, “İddialara cevap vermek anlamlı değil, o yönde bir karar alırsam borsa resmî bilgilendirme yapar elbette” dedi.

Ancak Berat Albayrak’ın Hazine ve Maliye Bakanlığı’ndan istifası sonrası Atilla’nın da görevi bırakacağına kesin gözüyle bakılıyor.

Biden dönemine yönelik olabilir 

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD Başkanı seçilmesinden bu yana Joe Biden ile temasa geçemiyor.

Biden’in Erdoğan’ın telefonlarına çıkmadığı belirtilirken, Hakan Atilla’nın Borsa İstanbul Başkanlığı’ndan istifasının ABD ile olan ilişkileri nasıl etkileyeceği merak ediliyor.

Atilla, Halkbank’ta çalışırken İran’ın yaptırımlardan kaçmasına yardım ettiği için suçlu bulunmuş, ABD’de 32 ay hapis cezasına çarptırılmıştı.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Bahar müjdelendi: Üçüncü cemre toprağa düştü
Sonraki Haber
Oyuncu Altan Karındaş yaşamını yitirdi