Ana SayfaGüncel‘İstanbul Sözleşmesi aileye tehdit’ diyen Bahçeli’den stratejik hedefler

‘İstanbul Sözleşmesi aileye tehdit’ diyen Bahçeli’den stratejik hedefler

HABER MERKEZİ – MHP lideri Bahçeli, Türkiye’nin İstanbul Sözleşmesi’nden çekilmesini “Toplumsal cinsiyet kimliğine ilişkin hükümleri aileyi tehdit etmiştir” sözleriyle savundu. Beş aşamalı stratejik hedefini de açıklayan Bahçeli’nin ilk hedefi ‘Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne sahip çıkmak.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında konuştu.

“Büyük Kurultayımızda geleceğe dönük 5 aşamalı stratejik hedeflerimizle rotamızı çizmiş durumdayız” diyen Bahçeli, partisinin ‘2023 ve on yılları kapsayan’ hedeflerini şöyle sıraladı:

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne, Türk tipi başkanlık modeline sahip çıkmak, yaşamasına, kökleşmesine hizmet etmek,

Yeni anayasa hazırlığı,

Yeni yerli, milli, ekonomik sistemin inşası,

Terörle mücadeleye destek vermek,

Hem Türkiye’de hem de bölgede diyalog, barış, huzur ve istikrar.

“Hükümleri aileyi tehdit etmiştir”

Konuşmasında Türkiye’nin İstanbul Sözleşmesi’nden çekilmesini de savunan Bahçeli, şu ifadeleri kullandı:

MHP, kadına yönelik şiddeti ön şartsız reddetmektedir. Canilerin cezasını bulması insanlık onuruna saygının bir gereğidir. Ancak sabahtan akşama kadar TV ekranlarından şiddeti teşvik eden haber, program ve dizileri de aynı oranda kınadığımızı söylediğimiz kınamak boynumuzun borcudur. TV dizilerinden kadınlara uygulanan şiddet sahnelerinin kesilmesi, toplumsal duyarlılığın tahkimi acil bir ihtiyaçtır.

İstanbul Sözleşmesi beklentileri karşılayamamıştır. Mezkur sözleşmenin toplumsal cinsiyet kimliğine yönelik hükümleri; aileyi, manevi değerleri, toplumsal düzen ve dengeyi tehdit etmiştir. Sözleşmeyi imzalayıp taraf olmak kadar çekilmek de haktır, hukuki bir tasarruftur.

İstanbul Sözleşmesi’nin Cumhurbaşkanlığı kararıyla feshi doğru ve yerinde bir uygulamadır. Kadın haklarını sözleşmeye bağlı görmek, cehalet olduğu kadar bilinçli bir sapmadır.

“Seçim zamanında yapılacak”

Erken seçim tartışmalarına ilişkin ise Bahçeli, “Kılıçdaroğlu ve İP’e dolanmış yoldaşları, boşuna heveslenmesin, boş yere umutlanmasın, seçim zamanında yapılacak, bu millet ufkunu karartan zilleti önüne kattığı gibi kaçtığı yere kadar kovalayacaktır” ifadelerini kullandı.




Önceki Haber
'Kadın konuk bulamadık' bahanesine son: Mor Fihrist
Sonraki Haber
Afganistan’da üç sağlık çalışanı kadın öldürüldü