Ana SayfaGüncelİstanbul’da Newroz 20 Mart’ta Yenikapı Meydanı’nda kutlanacak

İstanbul’da Newroz 20 Mart’ta Yenikapı Meydanı’nda kutlanacak

HABER MERKEZİ – İstanbul’da Newroz kutlaması 20 Mart’ta Yenikapı Meydanı’nda yapılacak. Kutlamaya ilişkin bilgi veren Newroz Tertip Komitesi Sözcüsü Murat Kalmaz, hazırlıkların tamamlandığını söyledi.

İstanbul’da Newroz kutlaması 20 Mart’ta Yenikapı Meydanı’nda gerçekleştirilecek.

Mezopotamya Ajansı’na konuşan Newroz Tertip Komitesi Sözcüsü ve HDP Parti Meclis (PM) Üyesi Murat Kalmaz, yaptıkları hazırlıklara ve gerçekleştirdikleri çalışmalara ilişkin bilgi verdi.

Yenikapı Meydanı’nda saat 11.00’da gerçekleştirilecekleri Newroz hazırlıkları için 10 gün önce yedi kişiden oluşan Newroz Tertip Komitesi’ni kurarak çalışmalara başladıklarını belirten Kalmaz, komitenin kuruluşu ile Yenikapı Meydanı’nda gerçekleştirilecek kutlamalar için İstanbul Valiliği’ne başvuruda bulunduklarını ancak şuana kadar bir cevap alamadıklarını söyledi.

Öte yandan teknik çalışmalarını sürdürdüklerini ifade eden Kalmaz, Newroz duyuruları için sosyal medya üzerinden çalışmalar yürüttüklerini, kentin ilçe ve sokaklarına asılmak üzere hazırlanan 600 adet pankart ile 500 bin adet el bildirisinin ilçe örgütlerine gönderildiğini ve kentin merkezi yerlerinde 150 adet billboarda çağrı reklamlarının asıldığını paylaştı.

Çalışmalarını kentin bütün sokaklarına yayılacak bir şekilde gerçekleştireceklerini belirten Kalmaz, en geniş katılım için kentin tüm yurttaşlarına ulaşmaya çalışacaklarını, kutlamalarda pandemi ve güvenlik konularında gerekli önlemlerin de alındığını aktardı ve şu çağrıyı yaptı:

Fiziki mesafeden teknik güvenliğe kadar her yönüyle hazırlıklarımızı yaptık. Bu kapsamda Newroz günü HDP ilçe binaları ve temsilciliklerinden araçlar kaldırılacak. Halkımızdan güçlü bir katılım bekliyoruz. Tüm halkımıza birlikte Newroz ateşini yakmaya, özgürlüğü sağlamaya, tecridi kırmaya, açlık grevlerine ses vermeye ve baskıları kırmaya davet ediyoruz.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Gökçeada ve Bozcaada'ya yarın yapılacak feribot seferleri iptal
Sonraki Haber
Mevcut en güncel haber.