Ana SayfaManşet‘Kadın konuk bulamadık’ bahanesine son: Mor Fihrist

‘Kadın konuk bulamadık’ bahanesine son: Mor Fihrist

HABER MERKEZİ – Demir Leblebi Kadın Derneği, işverenlerin, siyasi partilerin, medyanın alanında sözü olan kadınlara ulaşmasına aracılık etmek ve kaynak oluşturmak için kadın uzmanların profillerinden oluşan bir Mor Fihrist meydana getirdi.

Televizyon programlarında, medyada kadınların görüşlerine yer verilmemesi ve cinsiyetçilik üzerine harekete geçen Demir Leblebi Kadın Derneği, Mor Fihrist adlı bir veri tabanı çalışması başlattı.

Kadınların ücretsiz bir şekilde profil oluşturabildiği, kendi uzmanlık alanlarına ilişkin bilgileri girebildikleri Mor Fihrist, hem medya hem de sivil toplum örgütü çalışanlarının herhangi bir konuda kadınlara daha kolay ulaşabilmesini, bu sayede kadınların görüşlerinin daha fazla dolaşıma girmesini amaçlıyor.

Böylelikle medya organlarının ‘kadın konuk bulamadık’ savunmasının ortadan kaldırılması hedefleniyor.

Kampanyaya çeşitli alanlardan kadınlar destek veriyor.

Toplumsal cinsiyet eşitsziliği noktasında Türkiye’nin ne kadar eksik olduğunu hatırlatan Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu Başkanı Canan Güllü, “Bunun yansımalarını her gece medyada izliyoruz. Biz izlemde gördüğümüz en büyük özelliklerden biri aklını, fikrini izlemek zorunda kaldığımız erkekler” diyerek, kampanyaya destek verdi.

Gazeteciler Banu Güven ve Özlem Akarsu Çelik de Mor Fihrist’e destek verenler arasında.


Mor Fihrist’le ilgili ayrıntılı bilgiye BURADAN ulaşabilir ve üye olabilirsiniz.

PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
‘Adalet nöbeti’nin 22’nci günü: Şenyaşarlar gözaltına alındı
Sonraki Haber
Mevcut en güncel haber.