Ana SayfaManşetKadınlar İstanbul’da alanlara çıktı: Sözleşmeden vazgeçmiyoruz

Kadınlar İstanbul’da alanlara çıktı: Sözleşmeden vazgeçmiyoruz

HABER MERKEZİ – İstanbul’un yedi farklı noktasında bu akşam alanlara çıkan kadınlar, “Bir grup adamın sözünün, tek adamın kararının kadınlar tarafından hükmü yoktur! İstanbul Sözleşmesi gerektiği gibi uygulanana, erkek şiddeti son bulana kadar mücadelemiz devam edecek” diye seslendi.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın İstanbul Sözleşmesi’nden çekilme kararına kadınların tepkisi dinmiyor.

Bu akşam İstanbul’un yedi farklı noktasında alanlara çıkan kadınlar İstanbul Sözleşmesi’nden çekilme kararı alan hükümeti protesto etti.

Kadınlar Avcılar’da Deprem Anıtı, Fatih’te Kocamustafapaşa Meydanı, Eyüp’te Güzeltepe Meydanı, Küçükçekmece’de Atakent’te bulunan Ali İsmail Korkmaz Parkı, Sarıyer’de Ömürtepe Meydanı, Şişli‘de Pangaltı metro çıkışı ile Alibeyköy‘de Cengiz Topel mahallesinde bir araya gelerek basın açıklaması yaptılar.

Kadınlar ellerinde, “Jin, jiyan, azadi”, “6284’ü uygula”, “Yaşamak istiyoruz” ve “Kadınlar Birlikte Güçlü” yazılı dövizler taşıdı.

Yapılan açıklamalarda, karar geri çekilene kadar mücadele edeceği vurgulandı:

Tüm kadınların özgür ve korkusuzca yaşamaları sağlanmadan böyle bir yaşamın olanaklarını yaratacak olan hiçbir sözleşme, yasa, uygulamadan el çekmiyoruz! Hayatlarımıza dair kararları biz alırız! Hayatlarımızın ve haklarımızın tek bir adamın kararına, kararnamesine bağlı olmasına izin vermiyoruz Haklarımızı elimizden almanıza, bizleri şiddete ve öldürülmeye mahkûm etmenize izin vermeyeceğiz. Sözleşmeden vazgeçmiyoruz!

Hep söyledik yine söylüyoruz. Kadın cinayetleri politiktir. İstanbul Sözleşmesini feshetme kararı bu ülkedeki kadınları hiçe saymak, kadın cinayetlerini görmezden gelmektedir.

Kadınlar sokaklarda, meydanlarda ve alanlarda yaşamak istediğimizi haykırmaya devam edecek! Kadınlar, kadın kazanımlarına hız kesmeden saldırıları süren iktidara ve onun yarattığı gerici odaklara karşı mücadele etmeye devam edecek!


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Konya’da Newroz’u kutlayanlara gözaltı
Sonraki Haber
Son 24 saatte 22 bin 216 vaka, 117 can kaybı