Ana SayfaManşetKadınların öfkesi sokakta: Öldürülen her kadının suçlusu fail kadar devlettir

Kadınların öfkesi sokakta: Öldürülen her kadının suçlusu fail kadar devlettir

HABER MERKEZİ – Türkiye’nin İstanbul Sözleşmesi’nden çekilmesini protesto etmek için Kadıköy’de bir araya gelen binlerce kadın, bu kararın kadın katliamlarının önünü açtığını vurguladı.

İstanbul Kadıköy’de binlerce kadın, hükümetin İstanbul Sözleşmesi’nde dün gece vakti çekilmesine karşı tepkilerini dile getirmek için bir araya geldi.

Beşiktaş İskelesi’nde buluşan kadınlar, sık sık, “Susmuyoruz, korkmuyoruz, itaat etmiyoruz”, “Zıplamayan Tayyip’tir” ve “Geceleri de sokakları da meydanları da terk etmiyoruz” sloganları attı.

İstanbul Sözleşmesi’ni Uygula Kampanya Grubu’nun çağrısıyla bir araya gelen kadınlar adına açıklamayı yapan Tuğçe Canbolat, sözleşmeye karşı izlenen yolun “düşman politikaları” olduğunu söyledi.

Bu denli hayati önem taşıyan bir sözleşmenin tek kişinin kararı ile feshedilmesine dikkati çeken Canbolat, “İstanbul Sözleşmesi’nden nefret ediyorlar, çünkü kadınların şiddete mahkum olmasını istiyorlar. Kadınlar hayır diyemesin, kadınlar şiddete ses çıkaramasın, kendi hayatları hakkında karar alamasın istiyorlar. O sözleşme uygulanacak” dedi.

Eşitlik olmadan adaletin de olmayacağını belirten Canbolat, “Kadınların özgürleşmesinden korkuyorlar” dedi.

Failleri cezalandırma yükümlülüğü veren bir sözleşmeden çekilmenin kadın katliamlarının önünü açtığına vurgu yaparak şöyle konuştu:

Bir sonraki kadın cinayetinde ortalıkta ikiyüzlü açıklamalar yaparak, cezasızlığın kol gezdiği bir ülkede, ağır ceza getireceğiz safsataları ile kamuoyunu yatıştırmaya çalışacaklar. Biz ise diyoruz ki şiddete maruz kalan, öldürülen her kadının, fail kadar suçlusu, devlettir.

Kadınlar, rıhtımdaki açıklamanın ardından ara sokaklarda “İstanbul sözleşmesi yaşatır”, “Susmuyoruz, korkmuyoruz, itaat etmiyoruz” sloganları atarak yürüyüş yaptı.


Fotoğraf ve videolar: Marta Sömek

PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Gergerlioğlu'ndan Bahçeli'ye: Soyadımı bile yanlış yazan birine diyecek bir şey yok
Sonraki Haber
Mevcut en güncel haber.