Ana SayfaÇalışma YaşamıKESK’liler Ankara’ya yürüyor: Artık yeter

KESK’liler Ankara’ya yürüyor: Artık yeter

HABER MERKEZİ – Üyelerine yönelik baskı, ihraç ve sürgünlere karşı İstanbul’dan Ankara’ya yürüyüş başlatan KESK’in Eş Genel Başkanı Mehmet Bozgeyik, yürüyüşlerinin “Artık yeter” haykırışı olduğunu vurguladı.

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu’nun (KESK), üyelerine yönelik baskı, ihraç ve sürgünlere karşı kararını aldığı İstanbul’dan Ankara’ya yürüyüş başladı.

“Çalışma hakkımı, işimi istiyorum” talebiyle yapılan yürüyüşün startı Mecidiyeköy’de bulunan Cevahir AVM önünde yapılan açıklamayla verildi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) milletvekilleri Züleyha Gülüm ve Musa Piroğlu’nun da destek verdiği açıklamada KESK üyeleri “İşimi, emeğimi geri istiyorum. İhraçlara, açığa almalara baskılara teslim olmayacağız. KHK’lar gidecek biz kalacağız” pankartı açtı.

Yürüyüş öncesinde konuşan KESK Eş Genel Başkanı Mehmet Bozgeyik, “Ülkenin ve emekçilerin başına çöreklenen örgütlü kötülük, görülmemiş ve zıvanadan çıkmış bir şekilde her gün yeni bir saldırı dalgası başlatıyor” dedi.

Yaşanan gelişmelerin Cumhuriyet tarihinde görülmemiş bir sürece evirildiğini dile getiren Bozgeyik, korku iklimi yaratılarak sadece bedenlerin değil, zihinlerin ve ruhların da teslim alınmak istendiğini söyledi.

İktidarın mücadele eden bir birey bile görmek istemediğini ifade eden Bozgeyik, şunları dile getirdi:

Kendileri dışındaki tüm kesimleri iktidarlarının bekası için tehdit görüyorlar. Bu yüzden her tür yol ve yöntemle ortadan kaldırmak, etkisizleştirmek istiyorlar. Ülkenin yarısından fazlasını özde değil, sözde vatandaş görüyorlar. AKP, iktidarını devam ettirmek için sürekli düşman, hain, terörist imal ediyor, halklarımızı, emekçileri kutuplaştırıyor. Çünkü biliyorlar ki, işsizliğin, yoksulluğun, hukuksuz ihraçların, haksızlığın, hukuksuzluğun, yolsuzluğun ve talanın konuşulduğu, tartışıldığı bir yerde iktidarda kalamayacaklar.

‘Haksızlığa karşı yürüyoruz’

Başlattıkları yürüyüşün “Artık yeter” haykırışı olduğunu vurgulayan Bozgeyik, “Bağlı tüm sendikalarımızın yürütme kurulu üyeleri ile birlikte KESK olarak tüm üyelerimiz, haksızlığa uğrayan, hukuksuzca ihraç edilen arkadaşlarımız, yokluğa, sefalete mahkum edilen tüm kamu emekçileri için yürüyoruz. Çocuklarına bir ekmek götürmek için inşaatlarda, tehlikeli işlerde çalışırken işçi cinayetine kurban verdiğimiz ihraç arkadaşlarımızı hatırlatmak için yürüyoruz” dedi.

“Belli ki hala bizleri tanımıyorlar” diyen Bozgeyik, “Biz KESK’liyiz, kamu emekçilerinin gerçek temsilcisiyiz. Biz, onurlu bir insan olarak yaşamanın yolunun emek, demokrasi ve barış mücadelesinden geçtiğinin farkında olanlarız. Diz çökmedik, çökmeyeceğiz. Haksız, hukuksuz şekilde elimizden alınan işimiz iade edilinceye, faşist baskılar son buluncaya kadar patriyarkaya, sömürüye ve her tür şiddete karşı mücadelemiz devam edecektir” diye vurguladı.

‘Birlikte başaracağız’

HDP Milletvekili Züleyha Gülüm ise KESK üyelerine şu sözlerle seslendi:

Karşısında kim duruyorsa, ona saldırıyor. Buna karşı topyekûn bir direniş hattı da var. KESK emekçileri buna karşı direniyor. Yıllardır yaptığı gibi sokaklarda hak gasplarına karşı direniyorlar. Kamu emekçileri direnmeye devam ediyor. Direnişinizi selamlıyoruz ve birlikte başaracağız.

Engellemeye rağmen yürüdüler

Açıklamanın ardından Eğitim Sen binasına gitmek isteyen KESK üyeleri, polisler tarafından engellenmeye çalışıldı.

Buna rağmen sendika binasına kadar yürüyen KESK üyeleri, burada yaptıkları açıklama sonrasında yürüyüşlerinin bir diğer durağı olan Kadıköy’deki İskele Meydanı’na geçti.

Burada konuşan KESK Eş Genel Başkanı Aysun Gezen, “Çıkardıkları KHK’lar ile binlerce kamu emekçisini sorgusuz sualsiz hiçbir suçlama olmaksızın bir gece attıkları imzalarla işlerinden ettiler. Sadece işlerinden etmekle kalmadılar, eğitim, seyahat, çalışma hakkını gasp ettiler. KHK’larla işten atılmak fişlenmek anlamına geldi. Bir fişleme ile insanların bir daha hiçbir yerde çalışmaması için bu iktidar özelikle uğraştı” dedi.

Gezen, “Tek adama giden yolun taşlarını KHK’lar ile düzenlediler. Dolayısıyla bugün bizim verdiğimiz mücadele KHK’lar ile halkın iradesinin gasp edilmesine karşıdır. Meclis’in yok sayılmasına karşıdır. Bizler insanca yaşanacak bir ücret için yürüyoruz. KHK’lar gitsin diye bu ülke özgür, demokratik, barış içinde bir Cumhuriyet olsun diye yürüyoruz. Tüm halkımızı bizlerle birlikte omuz omuza mücadeleye çağırıyoruz” diye konuştu.

Konuşmaların ardından KESK üyeleri otobüslere binerek, Gebze’ye doğru yola çıktı.

KESK üyeleri, burada yapılacak açıklama sonrasında sırasıyla Kocaeli, Yalova, Bursa ve Eskişehir’e, oradan da Ankara’ya ulaşacak.




Önceki Haber
Afyon'da işçi servis devrildi: 10 yaralı
Sonraki Haber
Menzil muhtarlığı 50 milyon TL’lik GES işletecek